Sport

Englezul Craig Pawson arbitrează meciul Lazio – CFR Cluj. A condus 14 jocuri în acest sezon de Premier League

Manşa tur a întâlnirii Lazio - CFR Cluj, din play-off-ul pentru optimile de finală ale Conference League, va fi arbitrată de englezul Craig Pawson.
14.02.2023 | 17:44
Englezul Craig Pawson arbitreaza meciul Lazio  CFR Cluj A condus 14 jocuri in acest sezon de Premier League
Manşa tur a întâlnirii Lazio - CFR Cluj, din play-off-ul pentru optimile de finală ale Conference League, va fi arbitrată de englezul Craig Pawson. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Meciul de pe Stadio Olimpico din Roma se va disputa joi, 16 februarie, de la ora 22:00, și va fi transmis la TV de Pro Arena, postul secund al trustului Pro, care a dat și jocurile din faza grupelor susținute de ardeleni.

Arbitrul englez Craig Pawson, delegat la partida Lazio – CFR Cluj

UEFA a trimis o brigadă de arbitri din Anglia la partida Lazio – CFR Cluj, avându-l la centru pe Craig Pawson. Acesta va fi ajutat de asistenții Lee Betts şi Ian Hussin, iar al patrulea oficial va fi tot un englez, Robert Jones.

ADVERTISEMENT

Arbitru video va fi australianul Jarred Gavan Gillett, iar arbitru asistent video englezul Constantine Hatzidakis. Observator pentru arbitri a fost nominalizat danezul Jorn West Larsen, iar delegat UEFA va fi sârbul Jovan Surbatovic.

Pawson a mai arbitrat o singură dată o echipă din România, pe ASA Târgu Mureş, pe 6 august 2015, la un meci câştigat scorul de 2-1 pe terenul formaţiei franceze AS Saint-Etienne, în manşa secundă a turului 3 preliminar al Europa League. ASA a fost eliminată, după ce pierduse primul joc cu 0-3.

ADVERTISEMENT

Englezul a mai fost şi arbitru asistent adiţional pe 11 decembrie 2014, la partida pierdută de FCSB, scor 0-2, în faţa formaţiei ucrainene Dinamo Kiev, pe Arena Naţională din Capitală, în Grupa J a Europa League.

A condus un Liverpool – Manchester City în Supercupa Angliei

Craig Pawson, în vârstă de 43 de ani, este arbitru din 1993, iar 20 de ani mai târziu și-a făcut debutul în Premier League. Începând din 2014 este arbitru FIFA, iar în toamnă a prins cinci meciuri în cupele europene, cel mai important fiind un Union Berlin – Sparta Praga, din grupele Europa League.

ADVERTISEMENT

În actualul sezon de Premier League, Pawson a fost delegat la 14 întâlniri, ultima dintre ele fiind West Ham – Chelsea 1-1, în weekend. El are o medie de 0,29 penalty-uri acordate pe meci și 4,21 cartonașe galbene pe meci. Interesant este faptul că nu a arătat niciodată cartonașul roșu în actuala stagiune.

Partida cu cea mai mare miză pe care a condus-o în cariera sa a fost un Liverpool – Manchester City, în vara anului trecut. ”Cormoranii” s-au impus cu 3-1 în Supercupa Angliei, într-un meci jucat pe Wembley și în care au primit și o lovitură de la 11 metri.

ADVERTISEMENT

Andrei Peteleu și Anton Maglica, jucători aduși de campioana României în iarnă, nu se află pe lista de Europa a lui Dan Petrescu. Totodată, va lipsi și Roger, care a denunțat unilateral contractul cu ardelenii cu câteva ore înainte de termenul limită stabilit de UEFA, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

Pe lista lui Dan Petrescu se află fundașul Bogdan Țîru, dar și cel mai în formă jucător al campioanei României, Ermal Krasniqi. Fotbalistul kosovar a evoluat pentru FC Ballkani în prima parte a competiției europene.

ADVERTISEMENT