Fotbal intern

Englezul crescut de Arsenal care a ajuns să joace la Bacău: „România? Un coşmar!”

17.04.2020 | 12:16
Englezul crescut de Arsenal care a ajuns sa joace la Bacau Romania Un cosmar
ADVERTISEMENT

Daniel Boateng, un jucător englez, format la juniorii lui Arsenal, a descris în presa din Marea Britanie scurta sa experienţă trăită în 2019 la Aerostar Bacău, echipă de liga a treia în ţara noastră, drept un adevărat coşmar.

Spune că s-a antrenat într-o bază militară

Credeţi-mă, în România a fost un coşmar. A fost teribil. Aveam colegi care vorbeau frumos despre România, dar a fost un risc ce s-a dovedit nejustificat pe care mi l-am asumat.

ADVERTISEMENT

Am ajuns într-un oraş mic şi, fără glumă, ne antrenam într-o bază militară. Iarba pe care o aveau oamenii în grădinile lor era mai buna decât cea pe care ne antrenam noi„, a afirmat Daniel Boateng pentru Online Gooner.

A semnat pe şase luni, a plecat după două jocuri

Daniel Boateng a poposit pe meleagurile moldovene în februarie 2019 şi a semnat un contract pe şase luni cu gruparea bacăuoană. A jucat în doar două meciuri, după care cele două părţi, conducerea clubului şi jucătorul, au căzut de acord asupra rezilierii înţelegerii.

ADVERTISEMENT

Cei care au luat această decizie nu au fost oamenii din anturajul englezului, ci şefii lui Aerostar, după ce s-au lămurit ce valoare are fotbalistul crescut de tunari.

Un adevărat globetrotter

De altminteri, la cei 27 de ani ai săi, Daniel Boateng este mai degrabă un globe-trotter, care nu prea şi-a găsit pe nicăieri un loc stabil, pentru simplul motiv că în cele mai multe cazuri doar a făcut parte din lotul unor echipe, că de jucat a făcut-o poate cu prietenii, nu în meciuri oficiale.

ADVERTISEMENT

Singura echipă unde s-a întrecut pe sine, fiind folosit în 20 de partide, a fost formaţia de liga a treia din Scoţia, Airdrie, în sezonul 2016-2017.

A fost legitimat la alte opt cluburi

În rest, Boateng a mai bifat în CV alte şase cluburi în afară de Airdrie şi Aerostar Bacău: Swindon Town, Oxford, Hibernian Edinburgh, Sodertajle, liga a treia suedeză, Rakow şi Olimpia Grudziadz, ambele din Polonia.

ADVERTISEMENT

Iar la toate aceste echipe, la care a fost legitimat, a fost utilizat per total în 26 de meciuri, cele mai multe, câte opt, la Sodertajle şi Rakow Czestochowa.

 

ADVERTISEMENT