Sport

Enzo Maresca pune presiune pe Dennis Man: „Să își asume o responsabilitate pe umeri!”

Dennis Man a fost subiect de discuție pentru Enzo Maresca înaintea meciului pe care Parma îl va disputa în compania celor Cittadella.
27.10.2021 | 21:55
Enzo Maresca pune presiune pe Dennis Man Sa isi asume o responsabilitate pe umeri
ADVERTISEMENT

Parma este într-o situație extrem de dificilă în Serie B. „Cruciații” sunt mai aproape de retrogradare decât de promovare, astfel că echipa lui Enzo Maresca are nevoie urgentă de puncte.

Antrenorul în vârstă de 41 de ani are așteptări mai mari de la jucătorii de atac, în special de la Dennis Man.

ADVERTISEMENT

Presiune la Parma pentru Dennis Man: „Ar trebui să facă diferența”

Meciul dintre Cittadella și Parma este programat joi, 28 octombrie, de la ora 21:30. În ultima partidă, galben-albaștrii au fost învinși de cei de la Reggina, scor 1-2.

În acest sezon de Serie B, Dennis Man a marcat două goluri în șase partide.

„Man face parte din grupul de jucători care ar trebui să facă diferența și, mai presus de toate, să-și asume o responsabilitate pe umerii lor.

ADVERTISEMENT

Acest lucru este valabil și pentru jucători importanți precum Vazquez, Danilo și Osorio. Nu este vorba despre a spune, ci despre a face asta”, a declarat Enzo Maresca, antrenorul Parmei.

Man a fost unul dintre cei mai slabi fotbaliști ai Parmei în înfrângerea de la Reggina. Atât el, cât și celălalt român, Valentin Mihăilă, au primit note mici, 4,5, respectiv 5.

ADVERTISEMENT

Fostul atacant de la FCSB se gândește să plece din Serie B

Din ianuarie 2021 la Parma, atunci când FCSB a încasat 13 milioane de euro în schimbul său, Dennis Man se gândește deja la o plecare. Intențiile atacantului au fost dezvăluite chiar de impresarul Victor Becali.

Man ar putea pleca de la Parma atât sub formă de împrumut, cât și sub forma unui transfer definitiv. Va fi însă greu ca Maresca să îl piardă pe internaționalul român, având în vedere că înțelegerea sa expiră abia în vara lui 2025, iar cota sa de piață e de 10 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

„Parma nu este într-o situație prea bună. Man și Mihăilă n-au putut fi mișcați de acolo, pentru că n-au fost echipe care să ofere… la un moment dat, D’Aversa a spus că l-ar vrea la Sampdoria pe Man. Păi l-ar vrea, dar Man nu s-ar fi dus pe jumătate din salariul de la Parma.

Era o mutare în Serie A, dar Sampdoria n-ar fi putut să-l cumpere pe Man, doar să-l împrumute. Iar împrumutul n-ar fi fost gratis și salariul nu era același.

Nu știu dacă Man putea să facă un sacrificiu. Ne întrebăm şi dacă Sampdoria ar fi putut să ofere bani. Au fost echipe care ar fi fost dispuse să-l împrumute și cu opțiune de transfer.

Dar suma de transfer nu ajungea la cea plătită de Parma. Parma n-a fost de acord. Nu e vorba doar despre ce vrem noi și jucătorul. Cu siguranță, el își dorește mult mai mult. Serie B este cu totul altceva, cu o filozofie mult diferită, iar în acest moment nu dă roade.

În iarnă vom vedea ce va fi. Există o perioadă de marcato. Poate oamenii spun ‘E compromisă promovarea. Haideți să găsim niște soluții cu jucătorul. Se pot întâmpla multe. Poate sunt echipe care în iarnă vor să se întărească”, a declarat Victor Becali, la GSP.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: