News

Epava submarinului, găsită. Toți membrii echipajului au murit. Primele imagini. Foto

25.04.2021 | 18:07
Epava submarinului gasita Toti membrii echipajului au murit Primele imagini Foto
ADVERTISEMENT

Marina indoneziană a anunțat că a fost găsit epava submarinului KRI Nanggala 402, care a naufragiat miercuri în largul insulei Bali. Epava submarinului era ruptă în trei bucăți, iar autoritățile au confirmat că toți membrii echipajului au murit, scrie AFP preluată de News.ro.

Potrivit autorităților indoneziene, la bordul navei se aflau 53 de persoane.

Epava submarinului a fost găsită pe fundul mării, la o adâncime de 850 de metri, a declarat şeful Statului Major al Marinei. Yudo Margono. Adâncimea mare la care se afla epava a împiedicat echipajele de salvare să intervină pentru a evacua echipajul.

ADVERTISEMENT

Membrii echipajului declarați oficial morți

Comandantul forţelor armate indoneziene, mareșalul Hadi Tjahjanto, a precizat că ”cei 53 de membri ai echipajului au murit toţi”, precizând că imaginele obținute arată părți din corpul navei, veste de salvare, ancora și cârma submarinului.

Preşedintele Indoneziei, Joko Widodo, a prezentat condoleanţe familiilor celor 53 de membri ai echipajului KRI Nanggala-402. Submarinul este de fabricaţie germană și a intrat în folosinţă în urmă cu 44 de ani.

ADVERTISEMENT

Indonezia avea cinci submarine până acum: două dintre ele erau Type-209 de fabricaţie germană, inclusiv Nanggala, şi altre trei mai noi, fabricate în Coreea de Sud.

Submarinul a fost găsit după patru zile de la dispariție

Submarinul Nanggala a fost dat dispărut miercuri dimineața, în timp ce participa la manevre ale marinei indoneziene.

ADVERTISEMENT

O sursă din marina indoneziană a declarat pentru ABC News că submarinul a fost ultima dată în contact cu paza de coastă în jurul orei 3 dimineața, când i s-a acordat permisiunea de scufundare. Contactul cu submarinul s-a pierdut miercuri la 4:30 a.m.

Marina se aștepta ca echipajul să se înregistreze înainte de apărea în jurul orei 6 dimineața locale pentru un exercițiu de flotilă. Nu a mai dat însă niciun semnal.

ADVERTISEMENT

Ulterior, au început operațiunea de căutare a submarinului, Indonezia cerând sprijin și din partea Singapore și a Australiei.

Submarinul de tipul KRI Nanggala 402 a fost construit în Germania, în 1978, având o viteză de 21,5 noduri. Nava de 1.395 de tone a fost modernizată în Coreea de Sud, lucrările fiind încheiate în 2012, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT