News

”Epidemia de coronavirus se încheie”. Anunțul optimist al reputatului medic infecționist Didier Raoult

13.05.2020 | 12:04
Epidemia de coronavirus se incheie Anuntul optimist al reputatului medic infectionist Didier Raoult
ADVERTISEMENT

”Epidemia de coronavirus se încheie”. Aceasta nu este doar o dorință a întregii planete, ci și anunțul plin de speranță făcut de cunoscutul medic infecționist Didier Raoult.

”Epidemia de coronavirus se încheie”. Anunțul optimist al reputatului medic infecționist Didier Raoult

Peste 4,35 de milioane de oameni sunt infectați cu COVID-19 la nivelul întregii planete, iar aproape 300 de mii și-au pierdut deja viața din pricina acestei boli.

ADVERTISEMENT

În ciuda acestor cifre mai multe decât îngrijorătoare, există voci care spun că virusul slăbește în intensitate, iar epidemia este pe final. În această categorie a optimișilor îl găsim pe reputatul medic infecționist francez Didier Raoult.

“Epidemia de coronavirus se încheie”. La această concluzie mai multe decât optimistă a ajuns, marți, profesorul Didier Raoult, prin intermediul unei postări pe site-ul de socializare Twitter, anunță Le Parisien.

ADVERTISEMENT

În momentul în care a descris situația epidemiologică din Marsilia, specialistul in boli infecțioase a spus că epidemia COVID-19 “dispare” în zona, unde a avut “un singur caz detectat luni în ciuda faptului ca au fost testate peste 1.200 de persoane.

Raoult: ”Nu poate fi vorba de al doilea val”

Și pe plan național, doctorul Raoult vede același scenariu al finalului de epidemie. Acesta mai adaugă faptul că un așa-zis ”al doilea val” al epidemiei nu poate fi luat în calcul.

ADVERTISEMENT

“Acest episod este rezolvat. Nicăieri nu exista un al doilea val, este o curbă epidemica banală. Aceasta nu mai reflecta o dinamică epidemică.

Câteva cazuri sporadice vor apărea ici și colo, în cele din urmă, dacă exista cineva care este super contagios, dar toate acestea nu mai reflectă o dinamica epidemica. Epidemia se apropie de sfârșit”, concluzionează medicul.

ADVERTISEMENT

Poziția francezului este una opusă celei a Organizației Mondiale a Sănătății. Dacă cifrele pentru epidemie sunt acum mai puțin alarmante în Europa, OMS a amintit luni că ”rămâne necesară o vigilență extremă”.

Managerul de urgență pentru sănătate al organizației, Michael Ryan, a regretat că ”unele țări”, pe care nu le-a numit, au ales să ”închidă ochii și să se deplaseze orbește” spre relaxare. “Dacă boala persistă la un nivel scăzut în țările care nu au capacitatea de a studia focarele, de a le identifica, există întotdeauna riscul ca boala să înceapă din nou”, a avertizat el.

ADVERTISEMENT