News

Pandemia, dublată de o epidemie de gripă. La COVID-19 am avut record, cazurile de gripă se înmulțesc accelerat

După recordul de cazuri de Covid-19, începe creșterea celor de gripă. Au fost înregistrate zeci de îmbolnăviri în șapte zile, în săptămâna 10 - 16 ianuarie 2022.
20.01.2022 | 18:48
Pandemia dublata de o epidemie de gripa La COVID19 am avut record cazurile de gripa se inmultesc accelerat
ADVERTISEMENT

Săptămâna trecută au fost raportate 51 de cazuri de gripă la noi în țară, arată datele unui raport al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Cazurile de gripă cresc alarmant la noi în țară. Câte au fost înregistrate

În săptămâna 10 – 16 ianuarie 2022 au fost 51 de cazuri de gripă clinică, în timp ce în aceeași perioadă a anului trecut, numărul acestora a fost doar de șase.

ADVERTISEMENT

La nivelul îmtregii țări, pentru săptămâna trecută, autoritățile au anunțat cp s-au înregistrat  48.794 de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, infecţii respiratorii acute severe şi pneumonii).

Au fost patru cazuri de infecție respiratorie acută severă și 5 cazuri de gripă confirmate cu laboratorul.

ADVERTISEMENT

De asemenea, datele CNSCBT arată că au mai fost:

– 9 cazuri de gripă, cu virus gripal tip AH3, dintre care 3 în judeţul Vrancea, 3 în judeţul Prahova, 1 în judeţul Iaşi, 1 în judeţul Ilfov şi 1 în Bucureşti.

– 4 cazuri de gripă, cu virus gripal tip A nesubtipat în judeţul Galaţi;

– 1 caz de gripă, cu virus gripal tip B, în Bucureşti

– 1 caz de gripă, cu virus gripal tip AH1 în Bucureşti

Numărul cazurilor de Covid, un nou record de la începutul pandemiei și până acum

Ziua de joi a venit cu un record negativ pentru țara noastră în ceea ce privește pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Astfel, au fost raportate cele mai multe cazuri de îmbolnăvire cu Sars-CoV-2 de la începutul pandemiei și până acum, fiind tot mai aproape de cifra imensă de 20.000 de cazuri noi înregistrate zilnic.

Cifrele sunt în continuă creștere, iar în ultimele 24 de ore, numărul de cazuri noi înregistrate, adică 19.105, au fost cu 2.495 mai multe decât în raportarea anterioară a autorițăților, adică cea de miercuri.

ADVERTISEMENT

Institutul Național de Sănătate Publică a transmis că au fost 43 de decese, după cum urmează:

„Dintre cele 43 de decese, 3 au fost înregistrate la categoria de vârstă  30-39 ani, 1 la categoria de vârstă 40-49 ani , 3 la categoria de vârstă 50-59 ani, 8 la categoria de vârstă 60-69 ani, 11 la categoria de vârstă 70-79 ani și 17 la categoria de vârstă peste 80 ani”, au arătat autoritățile de la noi din țară.

Cei mai mulți dintre pacienții care și-au pierdut viața aveau comorbidități.

„42 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent”, au mai transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT