News

Epidemiolog american, despre cum va arăta viața în următoarele 12-18 luni. Se va schimba radical

07.05.2020 | 07:51
Epidemiolog american despre cum va arata viata in urmatoarele 1218 luni Se va schimba radical
ADVERTISEMENT

Un medic epidemiolog foarte cunoscut în Statele Unite ale Americii a declarat la un post de televiziune că viața noastră va arăta complet diferit în următoarele 12-18 luni sau mai exact până la găsirea unui vaccin împotriva noului tip de coronavirus.

Viața după coronavirus: total diferită, spune un epidemiolog

Caitlin Rivers, cercetător la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health din America, a explicat la postul de televiziune CNN că viața cotidiană va fi diferită față de cea pe care o știam până acum pentru o perioadă de circa 12-18 luni sau până la găsirea unui vaccin pentru COVID-19.

ADVERTISEMENT

Epidemiologul american susține că distanțarea socială va continua și după încheierea pandemiei, reintroducerea activitățile în comunități făcându-se treptat până la găsirea unui soluții viabile.

„Nu cred că va trebui să rămânem acasă timp de 12 până la 18 luni, dar cred că va exista o perioadă în care vom trece de la a sta toţi în casă pentru a încetini răspândirea, la a păstra distanţa şi intervenţie izolată pentru cazurile depistate”, a explicat epidemiologul.

ADVERTISEMENT

Cum va arăta viața oamenilor în următoarele 12-18 luni

Totodată, cercetătorul american este de părere că în următoarea perioadă autoritățile trebuie să urmărească pas cu pas fiecare caz, precum și contacții, izolarea şi carantina pentru persoanele care ar putea răspândi virusul.

„Cum va arată viaţa noastră în următoarele 12-18 luni? Se va schimba.

Vom începe să reintroducem mai multe activităţi în comunitate, dar până când vom avea un vaccin, vieţile noastre vor arăta altfel decât până acum”, a mai spus Rivers.

ADVERTISEMENT

În plus, epidemiologul sfătuiește țările afectate de pandemia de coronavirus să planifice încă de pe acum și să distribuie din timp vaccinurile pentru acest virus pentru că nu se știe care dintre teste va fi cel bun.

„Dar nu ştim care este produsul final, ce vaccin va fi câştigător şi asta face un pic mai dificil procesul de planificare”, a adăugat cercetătorul american.

ADVERTISEMENT