News

Epidemiolog român din SUA, critici dure pentru Rafila și Streinu-Cercel: ”Prin vocile lor, campania de vaccinare a luat un cap în gură”

Un medic epidemiolog român din SUA lansează critici dure în direcția colegilor de breaslă Alexandru Rafila și Adrian Streinu-Cercel. Acesta consideră că cei doi, prin ultimele poziții, au lovit crunt în derularea campaniei de vaccinare.
04.11.2021 | 17:56
Epidemiolog roman din SUA critici dure pentru Rafila si StreinuCercel Prin vocile lor campania de vaccinare a luat un cap in gura
ADVERTISEMENT

Medicul român Cristian Apetrei, profesor de Boli Infecțioase și Microbiologie la Universitatea din Pittsburgh (SUA) a lansat critici dure pentru doi medici extrem de cunoscuți, reprezentanți ai PSD în Parlamentul României.

Epidemiolog român din SUA, critici pentru medicii Rafila și Streinu-Cercel

Cadrul medical este de părere că reîncetinirea campaniei de imunizare anti-Covid din țară, sesizată după ultimele raportări CNCAV, este cauzată și de acțiunile celor doi specialiști sanitari.

ADVERTISEMENT

Mai exact, dr. Apetrei consideră că intervențiile avute de deputatul Alexandru Rafila și de senatorul Adrian Streinu-Cercel în legătură cu certificatul de vaccinare au fost dezastruoase.

”S-a vorbit în continuu de la începutul pandemiei că nu li s-a dat ocazia specialiștilor să discute și să explice. Că nu au fost implicați în decizii. Din acest motiv, la alegeri, când am auzit că doi mari specialiști intră în politică, m-am bucurat.

ADVERTISEMENT

Iată ocazia să-și facă glasurile auzite. Când am văzut că își fac glasurile auzite Șoșoacă și Lască, m-am gândit că totuși cei doi experți lucrează în liniște. Și de lucrat au lucrat.

Vă prezint și graficul cu rezultatul imediat al muncii lor. Două intervenții! Două! Amândoi în două camere diferite!

ADVERTISEMENT

Cu impactul pe care îl vedeți. PSD, prin vocile lor avizate, a dat o ştangă activității guvernului, iar campania de vaccinare a luat un cap în gură. Un cap avizat. Adică două.

Domnului Senator Adrian Streinu Cercel aș dori să-i răspund: Da. Unora dintre noi, se pare că le-a luat Dumnezeu mințile și nu mai pot să judece corect. Așa e.

ADVERTISEMENT

Mă opresc, nu înainte de a-i explica domnului Profesor Rafila că, din moment ce statul (nu Guvernul, STATUL!) a asigurat în mod gratuit cetățenilor săi o modalitate sigură de control al pandemiei, dacă cineva s-a hotărât s-o refuze, e treaba lui”, scrie dr. Apetrei, pe Facebook.

Pozițiile lui Rafila și Cercel, asemănate cu discursul anti-vacciniștilor

În același mesaj postat pe site-ul de socializare, medicul român din SUA se arată dezamăgit și compară rolul celor doi medici cu discursul anti-vaccinist expus de unii colegi de breaslă precum Răzvan Constantinescu, Monica Pop sau Adina Alberts.

”Din păcate, ați optat pentru un politicianism de doi bani. Sorry! Prin cele două declarații ați făcut la fel de multe deservicii luptei antipandemice ca și Răzvan Constantinescu, Monica Pop, Adina Alberts sau Genoveva Dragnea”, mai scrie medicul român din Pittsburgh.

ADVERTISEMENT