ADVERTISEMENT
News

Epidemiologul Octavian Jurma, criticat dur după ce a recomandat vacanțe în Zanzibar. „E o bombă de Covid-19”

Autor: Flaviu Popa | 13.02.2021 | 14:39
Epidemiologul Octavian Jurma, criticat dur după ce a recomandat vacanțe în Zanzibar. „E o bombă de Covid-19”
Destinația exotică ar trebui evitată de turiști, conform BBC

Medicul Octavian Jurma este în centrul unui scandal după ce a făcut lobby pentru vacanțe în Tanzania, organizate de soția sa, cu toate că țara africană e un focar de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Comparativ, când vine vorba de cazurile de Covid-19 din România, Octavian Jurma e foarte vehement și cere carantinarea localităților pentru un număr minim de cazuri de infectare.

Așadar, parafrazând un proverb, ideal e să „faci ce zice epidemiologul, nu ce face epidemiologul”, pentru a păstra distanța de boală.

ADVERTISEMENT

Octavian Jurma face lobby pentru vacanțe în Zanzibar

Concret, Jurma a numit Tanzania o țară „cu risc epidemiologic mai mic” comparativ cu România, deși țara africană a devenit țara negaționiștilor care nu fac teste, resping vaccinarea și ascund toate cazurile de îmbolnăvire.

Adevărul a dezvăluit că soția lui Jurma organizează excursii în Zanzibar fără mască, în condițiile în care Jurma avertizează mereu că tulpina sud-africană va lovi devastator România.

ADVERTISEMENT

Pot să confirm că am ajutat-o (n.r. – pe soţia sa) să-şi organizeze în aşa fel călătoriile, încât să se desfăşoare în maximum de siguranţă posibilă. La plecare şi la sosire, respectă recomandările pe care le fac pentru toţi cei care aleg să călătorească: izolare relativă, cu 5-7 zile, şi testare cu 48 de ore înainte de plecare (…) Izolare relativă timp de 5-7 zile şi testare la 48 de ore după sosire֧“, a scris Jurma.

Conform sursei citate, Jurma a șters postarea în momentul în care a fost criticat de internauți.

ADVERTISEMENT

Riscul nu poate fi redus niciodată la zero, dar în cazul în care călătoria e într-o zonă cu risc epidemiologic mai mic decât România, în general, şi Timiş, în particular, absenţa din ţară poate să-i scadă riscul de infectare. Este un concept de Vacation Lockdown pe care îl şi promovez, de altfel, ca mod de a face carantină mai uşor de suportat sau atragătoare“, a mai scris Jurma.

BBC a făcut un reportaj în zilele trecute în care a prezentat Tanzania drept o bombă epidemiologică. Marea Britanie le-a interzis, în consecință, cetățenilor săi, să se mai deplaseaze în Tanzania, tocmai pentru că ar fi un focar de Covid.

ADVERTISEMENT

Britanicii au demonstrat că autoritățile nu mai testează pe nimeni de Covid în Tanzania și au interzis populației să discute pe tema acestui subiect. Așadar, Adevărul remarcă faptul că e cel puțin bizar ca soția lui Jurma să organizeze vacanțe în aceste destinații exotice.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!