News

Epidemiologul şef de la Casa Albă a făcut anunţul mult aşteptat. Când va fi gata vaccinul împotriva COVID-19

04.06.2020 | 19:07
Epidemiologul sef de la Casa Alba a facut anuntul mult asteptat Cand va fi gata vaccinul impotriva COVID19
ADVERTISEMENT

Doctorul Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA este convins că peste 200 de milioane de doze de vaccin anti-Covid vor fi gata în 2021.

Americanii pregătesc 200 de milioane de doze de vaccin anti-coronavirus

Între timp, compania Moderna va începe testarea pe 30.000 de candidați în iulie. Cu toate acestea, Statele Unite ale Americii se pregătesc să producă la scară largă vaccinul, cu toate că nimeni nu știe cât de util va fi cu adevărat.

ADVERTISEMENT

Companiile farmaceutice se pregătesc să testeze noul vaccin pe zeci de mii de oameni în această vară, motiv de bucurie pentru doctorul Anthony Fauci. Conform businessinsider, compania Moderna va intra în a 3-a fază de testare a unui vaccin, pe cel puțin 30.000 de voluntari.

Medicul Fauci e optimist când vine vorba de un vaccin anti-Covid-19

Între timp, Fauci a dezvăluit că SUA va începe producția la scară largă a vaccinului, pentru a fi distribuit în clipa în care există aprobare din partea FDA.

ADVERTISEMENT

„Vom începe să producem dozele de vaccin cu mult timp înainte de a cunoaște detalii despre acest vaccin, fără să știm dacă funcționează”, a explicat Fauci.

Nu ne vom da seama dacă e eficient decât prin decembrie, pe atunci vom avea deja 100 de milioane de doze. În 2021, la început de an, am dori să avem 200 de milioane de doze”, a completat medicul.

ADVERTISEMENT

Cu toate că, în paralel, în SUA există cel puțin patru tentative de a dezvolta un vaccin, Fauci e rezervat atunci când vine vorba de șansele ca un vaccin să funcționeze.

Dacă organismul e capabil să ofere un răspuns imunologic, atunci e un pas înainte, însă nu există nicio garanție că acest lucru se va întâmpla”, a concluzionat Fauci.

ADVERTISEMENT

Principala dilemă a oamenilor de știință e reprezentată de modul în care un vaccin va oferi imunitate oamenilor. Dacă acest lucru se va întâmpla, rămâne întrebarea: cât de mult timp va dura imunitatea? Va fi necesar un vaccin sezonier? Doar timpul va oferi răspunsurile la aceste întrebări.

 

ADVERTISEMENT