News

Epidemiologul şef de la Casa Albă, declaraţii surprinzătoare în legătură cu izbucnirea epidemiei de Covid-19: ”A ascuns informații”

08.06.2020 | 13:20
Epidemiologul sef de la Casa Alba declaratii surprinzatoare in legatura cu izbucnirea epidemiei de Covid19 A ascuns informatii
ADVERTISEMENT

Epidemiologul șef de la Casa Albă, Anthony Fauci, critică China pe tema pandemiei de Covid-19. Medicul american spune că întârzierea cu care Beijing-ul a furnizat informații despre boală a adus multe piedici în lupta cu virusul la nivel mondial.

Epidemiologul șef de la Casa Albă, declarații surprinzătoare în legătură cu izbucnirea epidemiei de Covid-19: ”A ascuns informații”

În cadrul unei emisiuni de la postul de radio american AM 970, epidemiologul Anthony Fauci, care este și consilier al președintelui american Donald Trump, a declarat că responsabilii chinezi ar fi trebuit să fie mai transparenți în privința informațiilor despre coronavirus la începutul pandemiei.

ADVERTISEMENT

“Cred că autorităţile din China care nu le-au permis oamenilor de ştiinţă din țară să vorbească cât mai deschis şi mai transparent au adus deservicii”, a spus, duminică, Fauci, la emisiunea radiofonică a lui John Catsimatidis, potrivit New York Post.

Fauci a mai spus că, dacă oamenii de știință chinezi ar fi putut să avertizeze mai devreme cu privire la transmiterea de la persoană la persoană a virusului, numărul de cazuri la nivel mondial ar fi putut fi redus considerabil.

ADVERTISEMENT

Din informațiile apărute de-a lungul ultimelor luni, primul caz înregistrat de Covid-19 a apărut în Wuhan, China, la sfârşitul anului trecut, prin decembrie.

Fauci: ”Chinezii au susținut că există o transmitere de la animal la om”

Epidemiologul american a mai acuzat faptul că, la începutul epidemiei, autoritățile de la Beijing au susținut cu tărie că transmiterea virusului se face de la animal la om şi că “nu prea exista deloc transmitere de la om la om”.

ADVERTISEMENT

“Au susţinut acest lucru câteva săptămâni la rând. Iar apoi a devenit foarte clar că, atunci când oamenii de ştiinţă au putut vorbi despre asta, exista de fapt o transmitere într-adevăr foarte eficientă de la om la om”, a adăugat Fauci.

Și superiorul lui Fauci, președintele Trump a acuzat China că nu a avertizat lumea despre gravitatea virusului după ce primele cazuri au fost raportate la Wuhan la sfârșitul lunii decembrie și nu au fost transparenți în ceea ce privește numărul real al celor infectați în țară.

ADVERTISEMENT

Trump a mai spus că cei din China s-au folosit influența lor la Organizația Mondială a Sănătății pentru a întârzia raportarea crucială în timp real a datelor despre pandemie.

ADVERTISEMENT