News

Episcopul ce promova teorii ale conspirației despre vaccinuri s-a infectat cu noul coronavirus

13.06.2020 | 19:58
Episcopul ce promova teorii ale conspiratiei despre vaccinuri sa infectat cu noul coronavirus
ADVERTISEMENT

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, ce promova teorii ale conspirației despre vaccinuri, s-a infectat cu noul coronavirus.

Episcopul ce spunea că noul coronavirus este „născocit”, infectat COVID-19

Episcopul Marchel, de Bălți și Fălești, din Republica Moldova, devenit cunoscut mai mult pentru promovarea unor teorii ale conspirației despre vaccinuri, s-a infectaat cu noul coronavirus, notează Adevărul.

ADVERTISEMENT

Afirmațiile episcopului erau preluate de foarte multe ori de pe site-urile cu știri false, mai ales pentru că promova intens diverse teorii ale consiprației ce vizau vaccinurile.

Infectarea Episcopului Marchel cu noul coronavirus a fost confirmată pentru redacţia NordNews.md de surse avizate din sistemul medical din Bălţi.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, după ce a fost contactat telefonic, episcopul a negat că ar fi infectat cu noul coronavirus.

Marchel neagă informația

Mai mult, se pare că prelatul din Moldova ar fi interzis, pe un ton imperativ, redacţiei nordnews.md să publice această informaţie.

ADVERTISEMENT

„Eu vă interzic să publicaţi aşa ştire. Măi, măi, o să stea soarele dacă Episcopul Marchel s-a îmbolnăvit”, a afirmat Marchel după ce a fost contactat de jurnaliști.

Episcopul de Bălţi şi Făleşti a atras atenția comunității după ce l-a susținut deschis pe Igor Dodon în timpul campaniei prezidențiale din Republica Moldova din 2016

ADVERTISEMENT

La acea vreme,  Marchel a adresat un mesaj către preoţime şi enoriaşi prin intermediul căruia a promovat diverse teorii ale conspiraţiei, întâlnite și pe site-urile de fake news.

Recent, episcopul infectat COVID-19 a spus că noul coronavirus „a fost născocit” de om.

Din acest motiv, Marchel i-a îndemnat pe credincioși să nu accepte vaccinul împotriva COVID-19, întrucât acesta ar fi „punctul final al globaliştilor satanişti”.

ADVERTISEMENT
Tags: