News

Episcopul Devei şi Hunedoarei, internat la ATI, după ce s-a infectat cu Covid-19

Covid-19 lovește din nou în Biserica Ortodoxă. Gurie, episcopul Devei şi Hunedoarei, se află internat la ATI, după ce s-a infectat cu această boală.
11.10.2021 | 12:48
Episcopul Devei si Hunedoarei internat la ATI dupa ce sa infectat cu Covid19
Episcopul Devei şi Hunedoarei, internat la ATI, după ce s-a infectat cu Covid-19. Sursa foto: hunedoaralibera.ro
ADVERTISEMENT

Covid-19 continuă să afecteze figuri importante din Biserica Ortodoxă Română (BOR).

La câteva zile după ce Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților preciza că Înaltpreasfințitul Părinte Calinic este infectat cu SARS-CoV-2, vine o nouă veste cruntă din zona înalților prelați.

Episcopul Gurie, al Devei şi Hunedoarei, se află internat la secţia de Anestezie şi Terapei Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă, din Deva. Episcopul este, de asemenea, infectat cu Covid 19.

ADVERTISEMENT

Gurie, episcopul Devei şi Hunedoarei, internat la ATI, după ce s-a infectat cu Covid-19

Din cele mai noi informații, se pare că episcopul Gurie își revine treptat, el fiind ore bune și în zona în care a primit oxigen.

”Pacientul a fost internat vineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva, la Secţia de Boli Infecţioase, sâmbătă a fost transferat la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, iar în prezent se află la ATI.

ADVERTISEMENT

Faţă de primele zile de când a fost adus, starea de sănătate este mai bună, nu este intubat, este cooperant”, a declarat pentru cei de la adevarul.ro, dr. Emil Stoica Mariş, managerul SJU Deva.

Conform sursei citate, episcopul are plămânii afectați după infecţia cu Covid 19.

Apel la rugăciune pentru episcopul Gurie în mediul online

Pe site-urile de socializare, enoriașii au fost invitați să se roage pentru episcopul în vârstă de 53 de ani.

ADVERTISEMENT

”Părintele episcop Gurie din eparhia Devei și Hunedoarei este în stare gravă la ATI. La ora 23, aseară, a început o rugăciune comună, inițiată de pr. Zaharia de la Essex: Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-l pe robul tău Gurie!

Cine dorește se poate alătura cu o rugăciune pentru părintele episcop”, se arată pe contul Averea Bisericii.

ADVERTISEMENT

Biserica Ordodoxă, lovită de tragedie în urmă cu 3 zile

În urmă cu doar 3 zile, Biserica Ortodoxă Română a trecut prin alte clipe dificile. Episcopul Vasile Someșanul, considerat cel mai iubit ierarh ortodox din Eparhia Clujului, a murit, vineri. Acesta a suferit un accident vascular.

”Preasfințitul Părinte Vasile a trecut la cele veșnice.L-a avut ocrotitor spiritual pe Sfântul Vasile cel Mare.

În ultimele zile era internat la ATI în comă. A fost cel mai iubit ierarh ortodox din eparhia Clujului. Dumnezeu să-l odihnească!”, au transmis reprezentanții agenției de presă basilica.ro.

ADVERTISEMENT