News

Episcopul Hușilor are coronavirus. Acum câteva luni afirma: ”Plonjăm cu graţie în dictatură. Este cam ceea ce trăim în aceste vremuri. Instalarea unui despotism sanitar”

10.09.2020 | 15:10
Episcopul Husilor are coronavirus Acum cateva luni afirma Plonjam cu gratie in dictatura Este cam ceea ce traim in aceste vremuri Instalarea unui despotism sanitar
ADVERTISEMENT

Episcopul Huşilor, Ignatie, a fost diagnosticat cu noul coronavirus. El critica în luna mai restricțiile impuse bisericii și considera că se instalează un ”despotism sanitar” .

Preotul afirma într-un comunicat că „este la modă să ne închinăm zeiţei Ştiinţa”, dar nu uita să le ceară oamenilor să asculte indicațiile care vin de la profesioniști.

ADVERTISEMENT

Episcopul se află acum  internat la Spitalul Elena Beldiman, din Bârlad şi starea lui este bună. El a fost depistat pozitiv cu COVID-19, dar se pare că s-a izolat încă de la primele simptome, pentru a nu pune în pericol și alte vieți.

Episcopul Hușilor are coronavirus. A fost lăudat profesionalismul spitalului din Bârlad

„Profesionalismul managerului, a personalului medical şi condiţiile de spitalizare din unitatea medicală de la Bârlad sunt la un standard înalt, iar starea de sănătate a Ierarhului Huşilor este una bună”, a anunţat joi, într-un comunicat, Episcopia Huşilor.

ADVERTISEMENT

Episcopul Ignatie îndemnase acum câteva luni populația să asculte sfatul specialiștilor, dar era și mâhnit de restricțiile impuse bisericii.

„Pentru minţile drill lockdown linguriţa este aprioric virusoforă, deşi nimeni nu a putut demonstra, obiectiv vorbind, cel puţin până acum, cu argumente ştiinţifice, – oricum este la modă să ne închinăm zeiţei Ştiinţa – , că acest obiect de cult este un pericol epidemiologic de neînvins. A ni se sugera introducerea linguriţelor de unică folosinţă şi perfect aseptizate în modul de împărtăşire al credincioşilor îmi pare că este ca şi cum i-aş recomanda stomatologului să îmi extragă măseaua cu un patent de scos cuie, care mai întîi a fost îmbălsămat în substanţe virucide.

ADVERTISEMENT

Atunci când sunt impuse doar responsabilităţi şi obligaţii fără respectarea drepturilor fundamentale ale demnităţii umane, plonjăm cu graţie în dictatură. Este cam ceea ce trăim în aceste vremuri. Instalarea unui despotism sanitar, care se traduce printr-o imixtiune hilară şi ineptă în ceea ce priveşte practica liturgică a Bisericii. ”, a precizat Episcopul Hușilor.

După îmbolnăvirea lui Ignatie cu noul coronavirus, Episcopia Hușilor a precizat, astăzi, într-un comunicat, că oamenii trebuie să trateze cu maximă seriozitate virusul.

ADVERTISEMENT

„În spiritul tuturor acţiunilor de sprijin acordat unităţilor medicale şi persoanelor din categoriile vulnerabile, precum şi a recomandărilor de prevenţie, făcute până în prezent de Centrul Eparhial Huşi, îndemnăm, în continuare, pe toţi credincioşii, să trateze cu maximă responsabilitate, fără a lăsa loc la panică, măsurile de protecţie împotriva infectării cu noul coronavirus şi să nu cadă victime ale niciunui tip de manipulare în acest domeniu” , se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT