News

Episcopul Vasile Someșanul a murit. Se afla la ATI, în comă, după un accident vascular

Episcopul Vasile Someșanul, cel mai iubit ierarh ortodox din Eparhia Clujului, a murit, vineri. El a suferit un accident vascular.
08.10.2021 | 13:05
Episcopul Vasile Somesanul a murit Se afla la ATI in coma dupa un accident vascular
A murit Preasfințitul Părinte Vasile Someșanul. Sursa foto: Mitropolia Clujului
ADVERTISEMENT

Episcopul Vasile Someșanul se afla de mai multe zile în comă, la secția de Terapie Intensivă. Avea 72 de ani.

”Preasfințitul Părinte Vasile a trecut la cele veșnice.L-a avut ocrotitor spiritual pe Sfântul Vasile cel Mare.

ADVERTISEMENT

În ultimele zile era internat la ATI în comă. A fost cel mai iubit ierarh ortodox din eparhia Clujului. Dumnezeu să-l odihnească!”, au transmis reprezentanții agenției de presă basilica.ro.

Episcopul Vasile Someșanul va fi luni înmormântat

Episcopul Vasile Someșanul este originar din Cluj. El s-a născut pe 30 decembrie 1948, în Cluj, în satul Mănăștur. Luni va fi înmormântat.

ADVERTISEMENT

Mesajul Patriarhului Daniel după decesul episcopului

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a transmis un mesaj după trecerea în neființă a Preasfinţitului Părinte Vasile Someșanul. Patriarhul Daniel și-a exprimat regretul.

”Am aflat cu multă durere în suflet de trecerea din această viaţă a Preasfinţitului Părinte Vasile Someșanul, fost Episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului Feleacului şi Clujului, arhipăstor misionar şi harnic, promotor şi apărător înţelept al spiritualităţii şi tradiției ortodoxe româneşti, cu o bogată activitate social-filantropică.

ADVERTISEMENT

Împreună cu ierarhii Sfântului Sinod, cu preoţii, monahii şi credincioşii îndoliatei Arhiepiscopii a Vadului Feleacului şi Clujului, înălţăm în aceste zile rugăciuni pentru odihna sufletului său în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!”, este menționat într-un comunicat al BOR.

Un alt nume important din BOR a murit

Luna trecută, un alt nume important din BOR a pierit, dar din cauza coronavirusului. Este vorba despre șeful Cancelariei ÎPS Calinic, arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților.

ADVERTISEMENT

Acesta avea 47 de ani, era intubat la ATI și nu era vaccinat anti-Covid. După moartea lui, au apărut informații potrivit cărora ÎPS Calinic ar fi în stare gravă în spital cu SARS-COV2 și, de asemenea, intubat. Însă, reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților au negat.

”În urma apariției unor informații în spațiul public privind starea de sănătate a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, facem următoarele precizări:

– La acest moment, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic nu este spitalizat, ci urmează un tratament medical și proceduri specifice după ce a fost diagnosticat și tratat corespunzător în urma contactării virusului Covid-19; precizăm totodată că Înaltpreasfinția Sa nu a fost niciodată intubat sau într-o stare gravă.

– Înaltpreasfinția Sa mulțumește respectuos tuturor celor care l-au susținut cu rugăciunile: ierarhi, monahi și monahii, preoți, credincioși și credincioase, tineri și bătrâni, elevi și studenți, în această perioadă dificilă”, a fost comunicatul trimis de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

ADVERTISEMENT