Episoadele emoționante din viaţa lui Santi Cazorla. Aproape să i se amputeze piciorul, acum a revenit în naționala Spaniei și aseară a marcat împotriva Barcelonei

SPECIAL FANATIK
Andrei Șchiopu   
în La Liga
25/09/2019, 14:46
Episoadele emoționante din viaţa lui Santi Cazorla. Aproape să i se amputeze piciorul, acum a revenit în naționala Spaniei și aseară a marcat împotriva Barcelonei SPECIAL FANATIK
Santi Cazorla a marcat un gol împotriva Barcelonei. Sursă foto: hepta.ro

Santi Cazorla a reușit să marcheze un gol împotriva Barcelonei în ultima partidă din La Liga. Chiar dacă echipa sa a pierdut meciul cu 1-2, performanța reușită de mijlocașul iberic este cu atât mai importantă cu cât în urmă cu doar câțiva ani, medicii credeau că nu va mai putea juca niciodată fotbal. Nu numai că Santi Cazorla a revenit în fotbal, dar în urma evoluțiilor bune pe care le-a avut la Villarreal, a fost rechemat în naționala Spaniei și a ajuns din nou om de bază la echipa care l-a lansat în fotbal.

Santi Cazorla este un adevărat luptător

Santi Cazorla nu a jucat fotbal 3 ani din cauza unei accidentări la gleznă. Mijlocașul ajunsese atât de rău încât nu mai putea să calce, iar doctorii se temeau că situația va fi mult mai rea pentru el, încât ar trebui să i se amputeze piciorul. Cazorla a povestit clipele groaznice prin care a trecut: Când am auzit că voi reveni pe teren m-am ciupit pentru că nu-mi venea să cred. Doctorii îmi spuneau mereu să nu mă mai gândesc la fotbal ci să mă concentrez pe a recăpăta o viață normală. Faptul că am revenit în fotbal este cea mai importantă victorie pe care am realizat-o în viață”.

„Arsene Wenger m-a susținut în tot acest timp. El mi-a oferit un nou contract chiar înainte de a mă opera, pentru a nu-mi face griji că voi rămâne fără echipă. Am plâns mereu când mă gândeam că toate operațiile pe care le fac nu au niciun efect benefic”, a mai spus Santi Cazorla.

Santi Cazorla, mijlocașul lui Villarreal. Sursă foto: hepta.ro
Santi Cazorla, mijlocașul lui Villarreal. Sursă foto: hepta.ro

Nu a renunțat niciodată la luptă

Chiar dacă nimeni nu mai credea că îl va vedea pe Santi jucând fotbal, el a continuat să lupte și să creadă în șansa lui: „Au fost momente disperate când nu mă rugam decât să nu rămân infirm sau, mai rău, ţintuit la pat. Doream să revin pe teren, fotbalul este viaţa mea, dar medicii ridicau neputincioşi din umeri. Nu am renunţat însă niciodată la luptă. Simţeam că dacă voi ceda şi mai ales dacă ma va doborî deznădejdea nu voi mai putea face nimic”.

„Acum sunt extrem de fericit că viaţa mea s-a întors cu faţa spre bine şi mă bucur de fiecare moment în care intru pe teren şi dau tot ce pot, exact cum făceam şi înainte”, a încheiat Santi Cazorla.

  • 34 de ani a împlinit Santi Cazorla pe 13 decembrie
Timp de 3 ani Santi Cazorla nu a mai jucat fotbal. Sursă foto: hepta.ro
Timp de 3 ani Santi Cazorla nu a mai jucat fotbal. Sursă foto: hepta.ro

Revenirea în naționala Spaniei

După o absență de 4 ani în naționala Spaniei, Santi Cazorla a fost rechemat de Albert Moreno să joace în tricoul „roja”, pentru partidele cu Suedia și Insulele Feroe, în grupa din care face parte România. Mijlocașul a jucat 90 de minute în partida cu Insulele Feroe, 4-1, iar în confruntarea cu Suedia nu a prins niciun minut. Din sezonul 2018-2019 de când a revenit la Villarreal, Santi Cazorla a marcat 10 goluri și a dat 13 pase decisive în 52 de partide.

Santi Cazorla a reușit să marcheze 3 goluri în debutul sezonului din La Liga. Sursă foto: hepta.ro
Santi Cazorla a reușit să marcheze 3 goluri în debutul sezonului din La Liga. Sursă foto: hepta.ro

Golul din partida cu Barcelona a fost a treia reușită din actualul sezon de La Liga, după golurile din meciurile cu Granada și cu Real Valladolid. „Acum mă simt mult mai bine și nu mă gândesc la retragere” , a declarat recent Santi Cazorla.

  • 4.000.000 de euro este cota de piață a lui Santi Cazorla, conform transfermarkt.com
Închide ×