Sporturi

Episod controversat la US Open 2018! Nick Kyrgios a fost încurajat de către Mohamed Lahyani! Arbitrul, acuzat de “coaching”. Video

31.08.2018 | 17:41
Episod controversat la US Open 2018 Nick Kyrgios a fost incurajat de catre Mohamed Lahyani Arbitrul acuzat de coaching Video

Nick Kyrgios a fost încurajat de către arbitrul Mohamed Lahyani. Australianul de pe locul 30 ATP a fost ajutat verbal de către arbitrul marocan Lahyani.

Nick Kyrgios a fost susţinut de către arbitrul Lahyani la US Open 2018. Australianul Nick Kyrgios, locul 30 ATP, cunoscut pentru modul delăsător în care abordează unele meciuri, a produs aceeaşi impresie în prima parte a partidei disputate, joi, cu francezul Pierre-Hugues Herbert, locul 75 ATP, în turul al doilea la US Open 2018. Vezi toate detaliile despre meciurile de la US Open accesând aplicaţia de mai jos: scoruri game cu game, programul complet al meciurilor şi toate rezultatele zilei de la Flushing Meadows.

Cu un joc predominat de greşeli, Kyrgios părea total dezinteresat, în pauza de la scorul de 6-4, 3-0, iar arbitrul de scaun ar fi putut să-i acorde avertisment pentru comportament nepotrivit, însă Mohamed Lahyani a procedat diferit şi l-a dezavantajat adversarul australianului, pe francezul Herbert. El a coborât din scaun şi i-a ţinut un discurs de susţinere lui Nick, pe care Herbert şi alte persoane legate de tenis l-au considerat a fi “coaching”.

Nick Kyrgios a fost încurajat de către arbitrul Mohamed Lahyani

La turneele de Grand Slam, intervenţiile antrenorilor sau ale persoanelor din staff-ul jucătorilor sunt complet interzise, cu atât mai mult persoane care se asigură că partidele se defăşoară în deplină siguranţă. “Vreau să te ajut, vreau să te ajut. Ţi-am văzut meciurile, eşti mare pentru tenis. Nick, ştiu că nu eşti tu”, i-a spus Lahyani. “Ok, cheamă <trainer-ul> la teren şi o să încerc”, a răspuns Kyrgios. Personalul medical a intervenit în pauza următoare şi l-a întrebat pe australian despre probelmele pe care le are. “Nu ştiu, verifică-mi încheietura sau ceva. Poţi să stai aici vreo două minute?”, a spus jucătorul.

De la 2-5 în setul secund, Kyrgios a revenit şi a câştigat cu 7-6 (6). În tie-break, el a avut un schimb de replici cu câţiva fani din tribune, care doreau ca el să abandoneze pentru a o vedea mai repede pe canadianca Eugenie Bouchard, programată să joace după întâlnirea masculină. “Ei bine, nu o să o vedeţi deloc!”, a răspuns bad-boy-ul circuitului masculin de tenis.  Totul despre turneul de la Flushing Meadows.

Discursul lui Lahyani a funcţionat pentru Kyrgios

Până la urmă, discursul oficialului s-a dovedit a fi benefic pentru australian, care s-a impus cu scorul de 4-6, 7-6 (6), 6-3, 6-0, după două ore şi 47 de minute. “Nick nu e de blamat, atât timp cât nu a cerut nimic. Dar comportamentul şi motivaţia lui pe teren s-au schimbat din acel moment şi apoi a dominat partida. Pe de altă parte, văzând înregistrarea video, sunt furios pe arbitru. Nu ar fi trebuit să coboare din scaun şi să-l convingă pe Nick. A influenţat această acţiune jocul? Nu vom şti niciodată. Sunt şi mai supărat pe comunicatul USTA, care ne ia clar de proşti. Toţi am auzit pe video ce i-a spus arbitul lui Nick şi asta îi depăşeşte funcţia. Mda, e uman, dar aştept încă o explicaţie”, a scris Herbert, pe Twitter.

Federer şi-a spus şi el opinia despre episodul controversat de la Flushing Meadows

Roger Federer, locul 2 ATP, l-a criticat pe arbitrul Mohamed Lahyani. Elveţianul va juca în turul al treilea cu Nick Kyrgios. “Nu este rolul arbitrului să coboare din scaun. Nu te duci şi vorbeşti aşa. Înţeleg ce voia să facă. S-a comportat cum s-a comportat. Tu, ca arbitru de scaun, iei decizii din scaun, fie că îţi place, fie că nu îţi place. Dar nu te duci şi vorbeşti aşa, în opinia mea. Nu ştiu ce a spus, nu-mi pasă ce a spus. Nu a fost numai <cum te simţi?>, <oh, nu mă simt prea bine>. Du-te înapoi pe scaun! A stat acolo prea mult. A fost o conversaţie şi conversaţiile schimbă stările de spirit. De aceea nu se va mai întâmpla şi toată lumea ştie asta”, a declarat elveţianul.

Tags: