Moment incredibil înaintea dezastrului de la meciul Middlesbrough – Steaua. “Asta e sinucidere curată!”

Iuliana Spirache   
in FCSB
02/04/2018, 13:14
Moment incredibil înaintea dezastrului de la meciul Middlesbrough – Steaua. “Asta e sinucidere curată!”

Revista Fanatik / Septembrie - 48 de pagini, numai 5 lei
48 de pagini, numai 5 lei

Petre Cozma, răvăşit de eliberarea ucigașilor fiului: „Îi iau cu lopata!”
Acum la toate punctele de presă

Antrenorul care o pregătea pe Middlesbrough înaintea dublei cu Steaua din Cupa UEFA, Steve McClaren, a povestit pentru FourFourTwo despre un episod mai puţin cunoscut din acea perioadă. Luna aceasta se împlinesc 12 ani de la dubla încheiată dramatic pentru “roş-albaştrii”, steliştii ratând şansa de a juca finala Cupei UEFA.

Conform celor spuse de McClaren, antrenor la Boro în acel moment, cu două luni înaintea meciului cu Steaua, acesta trăise un episod umilitor în Anglia.  Middlesbrough fusese învinsă de Aston Villa cu 4-0 pe terne propriu, iar un suporter a reacţionat foarte urât, aruncându-o un abonament pe întreg sezonul în faţă.

McClaren: “M-am aşteptat să demis!”

„Dupa meci m-am asteptat sa fiu demis. M-au chemat la o bere, dar mi-au spus sa stau linistit ca locul meu este sigur. iar doua luni mai tarziu am reusit doua miracole in Cupa UEFA, invingandu-le pe Basel si Steaua si jucand finala. Am avut 0-3 in ambele meciuri, iar in cel cu Basel mi-a zis asistentul: „Pune aripile sa joace fundasi, iar atacantii muta-i ca aripi, Mi-am zis atunci ca asta este sinucidere curata. Ne vor da 7, 8 goluri asa. Dar l-am ascultat si am batut cu 4-3. A fost incredibil. Le-am spus jucatorilor sa se bucure de noaptea asta, pentru ca asa ceva o sa li se intample o singura data in cariera. 3 saptamani mai tarziu s-a intamplat fix acelasi lucru si cu Steaua!”

Închide ×