Fotbal intern

Epurări masive la FC Botoșani! Un fost fotbalist al FCSB este dat afară și el

02.01.2019 | 13:54
Epurari masive la FC Botosani Un fost fotbalist al FCSB este dat afara si el

Conducerea grupării FC Botoșani a anunțat epurări masive de lot pentru debutul anului. Șefii echipei, împreună cu antrenorul Liviu Ciobotariu vor să renunțe la mai mulți fotbaliști. Printre ei se află chiar și jucători care au dus greul în prima parte a campionatului. Atacanţii Nikola Trujic şi Marko Brekalo sunt primii care pleacă de la echipă. Mai mult de atât, Liviu Ciobotariu a anunțat că nu mai are nevoie nici de Sebastian Chitoşcă, fotbalist trecut și pe la FCSB, şi nici de Enriko Papa. Cei doi au fost anunţaţi deja să-şi caute alte formaţii. .

„Cred că o să-i dăm drumul lui Enriko Papa. S-a aglomerat foarte mult zona respectivă. Îi avem pe Rodriguez, Oaidă, Karaboue. Oaidă este o prioritate pentru noi. Papa a înţeles că are şanse mici să joace şi îi dau drumul. Brekalo pleacă sigur. Cred că va pleca şi Trujic”, a declarat finanţatorul, Valeriu Iftime.
Epurări masive la FC Botoșani! Liviu Ciobotariu la conferinta de presa de dupa meciul de fotbal dintre FC Botosani si Universitatea Craiova, contand pentru Liga 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Municipal din Botosani, luni 26 noiembrie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Liviu Ciobotariu a renunțat la mai mulți jucători în această pauză competițională

Epurări masive la FC Botoșani!

Nu se termină aici plecările de la FC Botoşani. Mai mulţi jucători tineri din lot vor fi împrumutaţi la echipe de Liga a 2-a, acolo unde trebuie să înceapă să joace titulari pentru a reintra în atenţia noului antrenor. Şefii echipei merg pe ideea că nivelul Ligii a 3-a, acolo unde au satelitul, este unul prea slab pentru Ianos Brînză, Alex Piftor sau Eduard Florescu. „Jucătorii tineri vor fi împrumutaţi la echipe de Liga a 2-a. Nu pleacă niciunul definitiv. Vor fi împrumutaţi la echipe de Liga 2 pentru că au nevoie de jocuri”, a mai spus Valeriu Iftime.

FC Botoşani a terminat anul 2018 pe locul 10 în clasamentul Ligii 1 Betano. Moldovenii sunt peste Dinamo, Dunărea Călăraşi, Concordia Chiajna şi FC Voluntari, dar nu au scăpat de grijile retrogradării. 6 victorii au strâns până acum elevii lui Liviu Ciobotariu şi 8 rezultate de egalitate, în condițiile în care de alte 7 ori au ieșit de pe teren învinși. Cinci puncte o despart pe FC Botoșani de ultima poziție care asigură prezența în play off, loc ocupat în acest moment de Astra Giurgiu.

  • 26 de puncte a acumulat FC Botoșani după 21 de jocuri în acest sezon