Fotbal international

Era candidată la retrogradare, acum este o forță în Spania și Europa! Povestea lui Getafe și a antrenorului care a avut curaj să fie diferit

22.02.2020 | 10:01
Era candidata la retrogradare acum este o forta in Spania si Europa Povestea lui Getafe si a antrenorului care a avut curaj sa fie diferit
ADVERTISEMENT

Getafe își continuă forma de zile mari și în Europa, după ce a reușit să câștige meciul de pe teren propriu cu Ajax Amsterdam, 2-0, și pornește cu șanse foart mari în returul din Olanda.

În cele ce urmează, FANATIK vă pune la dispoziție povestea lui Getafe, care s-a transformat dintr-o candidată la retrogradare, la o formație extrem de incomodă.

ADVERTISEMENT

Povestea lui Getafe și a antrenorului care a transformat echipa în totalitate

Getafe are una dintre cele mai frumoase povești din fotbal, iar fanii „albaștrilor” trăiesc clipe pe care nu credeau că le vor trăi vreodată alături de echipa favorită.

În sezonul trecut, Getafe termina pe locul 5 în La Liga și își obținea dreptul de a juca în grupele Europa League, după o campanie încântătoare făcută de elevii lui Jose Bordalas, cel mai iubit om al „albaștrilor”.

ADVERTISEMENT

Jose „Pepe” Bordalas a preluat echipa în 2016, chiar dacă nu el nu făcuse pregătirea de vară a lui Getafe. Acesta a reușit să promoveze în La Liga încă din primul an, iar în primul sezon din prima ligă spaniolă s-a salvat fără mari emoții de la retrogradare.

Bordalas a impus un sistem 4-4-2, la fel cum a făcut Diego Simeone la Atletico Madrid, iar tactica impusă de el pare să dea roade. În actualul sezon din La Liga, Getafe ocupă locul 3 în clasament, la 11 puncte de Real Madrid, liderii din Spania.

ADVERTISEMENT
  • 177.600.000 de euro este valoarea lotului lui Getafe, conform transfermarkt.com

Jose Bordalas este poreclit „Baby Mou”

Jurnaliștii spanioli îl asociază pe Jose Bordalas cu Jose Mourinho și Diego Simeone, prin prisma felului în care își organizează echipa în teren, deși tehnicianul a mărturisit că se inspiră din filosofia lui Johan Cruyff. Aceștia i-au găsit o poreclă amuzantă, și anume „Baby Mou”.

Defensiva lui Getafe a fost atât de bine pregătită în meciul cu Ajax Amsterdam, încât olandezii nu au reușit să trimită niciun șut pe spațiul porții timp de 90 de minute, ceea ce este cu atât mai impresionant, cu cât „lăncierii” au jucat în semifinalele Champions League în sezonul trecut.

ADVERTISEMENT
  • 55 de ani a împlinit Jose Bordalas pe 5 martie