Sport

Era Sergio Ramos s-a terminat! Căpitanul pleacă de la Real Madrid după 16 ani! Anunț oficial al „galacticilor”

Sergio Ramos pleacă de la Real Madrid în această vară. Clubul a anunțat când va avea loc ceremonia de despărțire.
16.06.2021 | 23:15
Era Sergio Ramos sa terminat Capitanul pleaca de la Real Madrid dupa 16 ani Anunt oficial al galacticilor
„Galacticii” au anunțat despărțirea de căpitan, după 16 ani. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Deșii fanii lui Real Madrid sperau ca idolul lor să-și pună semnătura pe un nou contract, inevitabilul s-a produs. Într-un comunicat publicat cu puțin timp în urmă pe site-ul oficial, vicecampioana Spaniei anunță despărțirea de Sergio Ramos.

Nu oricum, ci printr-o ceremonie programată joi, 17 iunie, de la care nu va lipsi nici președintele Florentino Perez, văzut drept principalul „vinovat” pentru această decizie. 22 de trofee a ridicat căpitanul deasupra capului în cei 16 ani petrecuți pe Santiago Bernabeu.

ADVERTISEMENT

În locul său a fost adus fundașul de 28 de ani al lui Bayern Munchen, David Alaba, care va încasa un salariu stagional de 10 milioane, dar și o primă de instalare de 20 de milioane. Prezentarea oficială va avea loc, însă, abia la finalul Campionatului European.

Sergio Ramos pleacă de la Real Madrid. Ceremonia de despărțire, anunțată oficial

Real Madrid anunță că joi, 17 iunie, va avea loc festivitatea de despărțire și omagiere a căpitanului nostru, Sergio Ramos, în prezența președintelui Florentino Pérez. Apoi, Sergio Ramos va participa la o conferință de presă”, au anunțat reprezentanții clubului din capitala Spaniei.

ADVERTISEMENT

Deși prelungirea contractului scadent în această vară părea la un moment dat o simplă formalitate, atitudinea lui Sergio Ramos l-a dezamăgit pe Florentino Perez. Pentru că nu a reușit să obțină un acord pe doi ani, legendarul apărător a încercat să se răzbune cerându-le colegilor să nu accepte reducerile salariale.

În plus, Real Madrid are o politică extrem de strictă când vine vorba despre jucătorii trecuți de 30 de ani. Mai exact, președintele nu este dispus să le prelungească înțelegerile cu mai mult de 12 luni, iar decizia luată în cazul croatului Luka Modric, de exemplu, nu face decât să confirme această regulă.

ADVERTISEMENT

Ramos, lăsat de Luis Enrique în afara lotului pentru Euro 2020

În altă ordine de idei, pentru că un necaz nu vine niciodată singur, trebuie spus că Sergio Ramos a devenit liber de contract la scurt timp după ce selecționerul Spaniei a decis să abordeze fără el actuala ediție a Campionatului European.

A fost o decizie grea, pe care ieri am avut ocazia să i-o comunic. Este clar că ea se datorează faptului că Ramos nu a mai evoluat din luna ianuarie în condiţii bune.

ADVERTISEMENT

Îmi pare rău, pentru că este un jucător care a fost mereu la cel mai înalt nivel, însă vreau să subliniez că este o decizie care a vizat ceea ce este mai bine pentru grup.

I-am recomandat lui Sergio Ramos să fie egoist şi să se recupereze sută la sută, pentru a continua să joace pentru clubul său şi, pe viitor, pentru echipa naţională”, a explicat Luis Enrique.

Reacția de mare campion al lui Ramos: „Lucrurile nu merg întotdeauna așa cum vrei”

Chiar dacă nu și-a putut ascunde dezamăgirea, Sergio Ramos, care era nelipsit din lotul echipei naționale, a acceptat decizia selecționerului. „Mă doare că nu am reușit să-mi ajut echipa mai mult și că nu voi putea juca pentru Spania, dar, în acest caz, este mai bine să mă odihnesc, să îmi revin complet și apoi voi reveni, așa cum am făcut-o dintotdeauna.

Mă doare să nu-mi reprezint țara, dar trebuie să fiu sincer cu mine însumi. Le doresc mult succes colegilor mei și sperăm că vom avea un EURO minunat. Voi fi un mare fan al echipei, de acasă. Un mare salut tuturor și întotdeauna VivaEspana și HalaMadrid”, a fost mesajul de mare campion al fostului căpitan.

În lipsa lui, Spania a debutat, însă, cu stângul la Campionatul European, obținând doar o remiză, scor 0-0, în duelul cu Suedia și are mare nevoie de victorie împotriva Poloniei. Partida este programată sâmbătă, 19 iunie, de la ora 22:00.

ADVERTISEMENT
Tags: