Erdogan, anunţul care cutremură lumea: Suntem pregătiţi să restabilim pacea cu Rusia şi Iran

Erdogan

Turcia este pregatita sa lucreze pentru restabilirea pacii si stabilitatii in regiune impreuna cu Rusia si Iran, a declarat presedintele Recep Tayyip Erdogan intr-o convorbire telefonica pe care a avut-o luni cu omologul sau iranian Hassan Rouhani, scrie agentia rusa de presa Tass.

"Astazi, suntem mai decisi ca niciodata sa contribuim la rezolvarea problemelor regionale mana in mana cu Iranul si Rusia si sa cooperam cu ei", il citeaza agentia iraniana de presa IRNA pe Erdogan. Presedintele turc l-a informat pe Rouhani despre situatia din Turcia. "In prezent, situatia revine la normal dar este prea devreme sa afirm ca totul s-a terminat", a spus Erdogan.

La randul sau, Hassan Rouhani a laudat curajul si maturitatea politica a poporului turc care a aparat autoritatile legitime, adauga Tass.

"Stabilitatea si linistea in Turcia au un impact pozitiv asupra atmosferei din intreaga regiune. Nu avem nicio indoiala ca linistea in tarile islamice ale lumii nu convine teroristilor si unor superputeri", a spus presedintele iranian.

Acesta a adaugat ca ultimele zile au aratat cine este prietenul si cine este dusmanul Turciei atat in interior, cat si plan extern.

Sursă: www.hotnews.ro