Fotbal international

Erdogan avertizează Germania cu privire la cazul lui Mesut Ozil: “Rasismul trebuie să înceteze!”

30.09.2018 | 19:07
Erdogan avertizeaza Germania cu privire la cazul lui Mesut Ozil Rasismul trebuie sa inceteze

Scandalul în care a fost implicat Mesut Ozil după ce s-a fotografiat cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, culminând cu retragerea jucătorului din echipa națională a Germaniei, este departe de a lua sfârșit. Aflat în vizită în Germania, țară în care trăiește o mare comunitate de turci, Erdogan i-a avertizat pe nemți cu privire la modul în care s-au purtat cu jucătorul lui Arsenal. Șeful de stat a catalogat atitudinea germanilor drept dovadă de rasism.

Lucrurile au degenerat după ce Mesut Ozil a postat în această vară o fotografie în care apărea alături de Recep Tayyip Erdogan, care se afla în campanie electorală în mijlocul comunității de turci din Anglia. Președintele Turciei ținea în mână un tricou cu Arsenal primit de la Ozil, iar germanii nu au văzut cu ochi buni întâlnirea dintre cei doi. După Campionatul Mondial 2018, Ozil a decis să se retragă din naționala Germaniei, fiind considerat unul dintre țapii ispășitori pentru prestația dezatruoasă și eliminarea din faza grupelor.

Erdogan, avertisment pentru Germania. Acuze de rasism în cazul Mesut Ozil

Erdogan a dat de înțeles că fotbalistul neamț de origine turcă a fost forțat să se retragă din naționala Germaniei. “Un asemenea rasism trebuie să se oprească. Mesut Ozil, care a fost născut și crescut în Germania, a fost exclus din comunitate pentru că a făcut o poză în Anglia. Cu greu am putut să o suport, ca președinte al acestor tineri care au ajuns în echipa națională, ca ei să fie refuzați”, a spus președintele Turciei cu ocazia vizitei în Germania.

Selecționerul Joachim Low  l-a desemnt pe managerul echipei naționale, Oliver Bierhoff, să încerce să îl convingă pe Mesut Ozil să revină la lot, însă acesta nici măcar nu a dorit să stea de vorbă despre acest subiect, gest criticat de preşedintele Federaţiei germane de fotbal, Reinhard Grindel.