Erdogan continuă epurările după OK-ul de la Moscova: alţi 1.500 judecători şi procurori, suspendaţi

Adrian Barna   
in Hotnews
09/08/2016, 20:02
Erdogan continuă epurările după OK-ul de la Moscova: alţi 1.500 judecători şi procurori, suspendaţi

Autorităţile turce au anunţat marţi că alţi 1.500 de procurori şi judecători vor fi suspendaţi din sistemul judiciar pentru legături cu mişcarea clericului Fethullah Gulen, acuzată de orchestrarea loviturii de stat eşuate din noaptea de 15-16 iulie. Aceştia se adaugă celor peste 3.000 de magistraţi suspendaţi şi demişi în prima săptămână după puciul eşuat, transmite Hurriyet Daily News.

Decretul pentru suspendarea numărului adiţional de magistraţi este pregătit în secret de către Consiliul Suprem al Judecătorilor şi Procurorilor (HSYK). Aceşti procurori şi judecători vor fi demişi numai după finalizarea unor proceduri disciplinare.

Iniţial, HSYK a demis cinci magistraţi, care au fost trimişi în judecată pentru rolul jucat în orchestrarea loviturii de stat. Însă, valul de demiteri şi suspendări s-a estins rapid în sistemul judiciar, iar alte 3.000 de persoane au rămas fără locuri de muncă.

De asemenea, Curtea Constituţională a fost zguduită de campania guvernamentală de eliminare a aşa-zişilor gulenişti din instituţiile de stat, care a dus la suspendarea a 64 de judecători constituţionali şi demiterea a doi dintre aceştia.

Între timp, autorităţile turce au luat în considerare recrutarea a 5.000 de noi magistraţi din rândurile absolvenţilor şi a avocaţilor, pentru a nu bloca operaţiunile judiciare.

Sursă: www.realitatea.net

Ştirea MOMENTULUI

Când joacă Simona Halep finala de la Cincinnati. Veste bună pentru români!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×