Erdogan face curăţenie în fotbal. Terim, suspectat că ar fi PUCIST!

Claudiu Melinte    Marian Popovici   
in Stiri sportive
30/07/2016, 15:40
Erdogan face curăţenie în fotbal. Terim, suspectat că ar fi PUCIST! GALERIE FOTO

Turcia a fost în ultimele două săptămîni teatrul unor tensiuni fără precedent. Un grup din cadrul armatei a încercat să preia puterea, însă lovitura de stat a eşuat şi preşedintele Recep Tayyip Erdogan şi-a fortificat poziţia de lider în ochii cetăţenilor.

După tentativa de lovitură de stat sînt multe domenii în care va exista o reformă în Turcia. Instituţiile publice şi armata sînt primele domenii vizate, însă pe această listă se află şi sportul. Ca de obicei, în primul rînd fotbalul…

Fatih Terim, anchetat de poliţie

Zilele trecute, poliţia turcă a început o anchetă amplă pentru a depista persoanele loiale lui Fethullah Gulen, origanizatorul puciului. Întregul staff al naţionalei Turciei, inclusiv selecţionerul Fatih Terim vor fi anchetaţi! Mai mult de atît, surse din cadrul Poliţiei relatează că un grup format din 7-8 arbitri importanţi a ridicat suspiciuni: “Încercăm să curăţăm cele mai importante instituţii de membrii organizaţiei lui Gulen. Trebuie să facem curat în propria curte. Acum sînt anchetaţi arbitrii, iar 7-8 persoane sînt suspecte”.

61820721

Liderii naţionalei îl susţin pe Erdogan

Turcia a ieşit pe uşa din dos de la Euro 2016. Echipa din Ţara Semilunei a încheiat pe locul 3 în grupă, după Croaţia şi Spania şi înaintea Cehiei, însă a ratat calificarea în optimile de finală din cauza golaverajului. În perioada protestelor, foarte mulţi jucători ai naţionalei, dar şi liderii ei, i-au ţinut partea preşedintelui Erdogan. Cel mai vocal susţinător al preşedintelui a fost chiar căpitanul Arda Turan. El a fost la manifestările din stradă şi a transmis tuturor celor care au protestat împotriva armatei: ”Sînteţi cu toţii nişte eroi, adevăraţi eroi”. Cîteva zile mai tîziu, Arda a scris şi pe Instagram un mesaj de susţinere pentru preşendintele Erdogan: „Comandantul meu şef sînteţi dumneavoastră”.

Hakan Sukur riscă închisoarea!

Nu toate gloriile din fotbal îl susţin pe Recep Tayyip Erdogan. Vîrful de lance al Galatei şi al naţionalei turcie din anii 2000, Hakan Sükür, este unul dintre aprigii contestatari ai actualului preşedinte. Deşi a fost un apropiat a lui Erdogan, relaţiile dintre cei doi s-au răcit definitiv. Mai mult, fostul fotbalist riscă 4 ani de închisoare pentru că l-ar fi insultat pe preşedinte! Procesul e în plină desfăşurare, însă fostul internaţional turc a părăsit ţara şi locuieşte în Statele Unite. Turcii scriu că Hakan Sükür ar avea relaţii cordiale cu Fethullah Gülen, care de asemenea locuieşte în Statele Unite şi e considerat principalul inamic a lui Recep Erdogan.

265 de oameni şi-au pierdut viaţa în tentativa de lovitură de stat, iar aproximativ 1500 au fost răniţi.
2800 de pucişti au fost arestati, inclusiv iniţiatorii acţiunii. Aceştia sînt în pericol să fie executaţi, în cazul în care Turcia reintroduce pedeapsa cu moartea.

Ştirea MOMENTULUI

Când joacă Simona Halep finala de la Cincinnati. Veste bună pentru români!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×