Erdogan spune că va INTRODUCE pedeapsa cu MOARTEA, în ciuda opoziţiei UE

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
21/07/2016, 10:26
Erdogan spune că va INTRODUCE pedeapsa cu MOARTEA, în ciuda opoziţiei UE

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că va aproba o măsură parlamentară de reintroducere a pedepsei cu moartea, chiar dacă acest lucru ar pune în pericol eforturile Turciei de a adera la Uniunea Europeană, informează Agerpres, care citează agenţia DPA.

„Lumea nu este doar Uniunea Europeană. Nu aveţi pedeapsa capitală în SUA, Rusia, China şi în alte multe ţări? Ba da!”, a declarat el postului de televiziune Al Jazeera la Ankara. Preşedintele, care a vorbit prin intermediul unui translator, fusese întrebat dacă va semna o astfel de măsură în ciuda obiecţiilor clare ale UE, care interzice pedeapsa capitală.

„Dacă Parlamentul ia această decizie, atunci datoria autorităţilor este de a deschide calea pentru ca această pedeapsă să fie reintrodusă”, a spus Erdogan. „Oamenii au cerut-o. Ei au ieşit în stradă şi au continuat să strige ‘pedeapsa capitală, pedeapsa capitală, pedeapsa capitală’ ”, a adăugat preşedintele turc.

Sursă: digi24.ro

Ştirea MOMENTULUI

Bogdan Planic nu vrea să plece de la FCSB: “Mă concentrez 100% pe dubla cu Rapid Viena”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×