Sport

Joan Laporta nu renunță la ideea de a-l aduce, în vară, pe Erling Haaland! Întâlnirea secretă a președintelui Barcelonei

Președintele Barcelonei, Joan Laporta, a avut o întâlnire secretă la Monaco, pentru a discuta detalii despre aducerea, în vară, la echipa catalană, a atacantului norvegian Erling Haaland.
28.02.2022 | 16:05
Joan Laporta nu renunta la ideea de al aduce in vara pe Erling Haaland Intalnirea secreta a presedintelui Barcelonei
ADVERTISEMENT

Barcelona este dispusă să facă orice fel de efort pentru a-l transfera, din vară, pe atacantul norvegian al Borussiei Dortmund, Erling Haaland, președintele grupării catalane, Joan Laporta, având, în acest sens, o întâlnire secretă.

Joan Laporta s-a întâlnit cu Mino Raiola, agentul lui Erling Haaland

Atacantul norvegian al Borussiei Dortmund, Erling Haaland, este în atenția mai multor cluburi europene, printre care Barcelona, Real Madrid, PSG și Manchester City. Toate și-l doresc și toate prezintă oferte care mai de care mai generoase.

ADVERTISEMENT

Dar Barcelona acționează și prin fapte, nu doar prin vorbe. Conform as.com, președintele clubului catalan, Joan Laporta, a avut o întâlnire secretă, la Monaco, cu Mino Raiola, agentul jucătorului.

La întrevedere a participat și directorul tehnic al Barcelonei, Jordi Cruyff. Cei trei au discutat despre trecerea, din vară, a lui Erling Haaland, sub comanda lui Xavi Hernandez, dar și un posibil transfer al fundașului marocan Noussair Mazraoui, legitimat la Ajax.

ADVERTISEMENT

Diferențe între salariul cerut de impresarul lui Erling Haaland și cât vrea să ofere Barcelona

Pentru a-l aduce pe Haaland, Barcelona este dispusă să achite clauza de reziliere a contractului norvegianului cu Borussia, în valoare de 75 de milioane de euro, la care se adaugă comisioanele cerute de impresar și de tatăl fotbalistului.

La rândul lui, Minola cere pentru clientul lui un salariu anual între 25 și 30 de milioane de euro. Ceva mai mult decât a anunțat Barcelona că vrea să-i dea: 100 de milioane de euro pe cinci ani. Rămâne de văzut dacă părțile se vor înțelege asupra acestui aspect.

ADVERTISEMENT

Totodată, Laporta i-a confirmat lui Minola că Haaland va avea statutul de lider al echipei, în jurul căruia să crească tineri talentați pregătiți în prezent de Xavi Hernandez, cum ar fi Pedri, Gavi, Ansu Fati, Ferran Torres sau Nico.

Barcelona l-a vrut pe Noussair Mazraoui încă din această iarnă

În ceea ce-l privește pe fundașul marocan al lui Ajax Amsterdam, Noussair Mazraoui, care este reprezentat de Raio Minola din septembrie 2021, situația acestuia este puțin diferită.

ADVERTISEMENT

Contractul jucătorului african cu clubul olandez expiră în vara anului 2022, deci Barcelona va putea să-l aducă fără a plăti vreun ban pe el.

Catalanii au făcut unele încercări pentru a-l transfera încă din această iarnă, dar planurile au fost dejucate de Sergino Dest, care nu a dorit să plece de pe Camp Nou, astfel că Joan Laporta a fost nevoit să renunțe la planuri.

Noussair Mazraoui, care pe 24 noiembrie a împlinit 24 de ani, și-a făcut junioratul la Ajax, între 2006 și 2016. Ulterior, a fost folosit la echipa a doua a clubului, Jong Ajax, iar în 2018 a fost promovat la cea de seniori, pentru care a jucat 129 de meciuri în toate competițiile, marcând 10 goluri.

ADVERTISEMENT