No to RACISM: “Uite ţiganul! Facem poze cu MAIMUŢA?!”

Mijlocaşul Pandurilor, Eric de Oliverira, este genul de personaj lîngă care nu te plictiseşti niciodată. Jovial şi mereu pus pe glume, brazilianul face întotdeauna deliciul presei şi al...
27.12.2013 | 17:35
No to RACISM Uite tiganul Facem poze cu MAIMUTA

Mijlocaşul Pandurilor, Eric de Oliverira, este genul de personaj lîngă care nu te plictiseşti niciodată. Jovial şi mereu pus pe glume, brazilianul face întotdeauna deliciul presei şi al publicului larg la fiecare interviu. “Mucos”, aşa cum era poreclit în copilărie, a dezvăluit, pentru Digisport, poveşti incredibile pe care le-a trăit cînd a sosit în România, ţară în care masa sa l-a sfătuit să vină numai însoţit de usturoi.

“Dacă zic că n-am trecut prin momente de discriminare, eu mint. Am trecut prin România, dar n-am băgat în seamă. Mai trece un copil şi zice <<Hai să facem poză cu maimuţa>> sau <<Uite la ţiganu ăsta>>. Înţelegi? Şi asta m-a şocat. Eu dacă sînt pe stadion şi mi se aruncă o banană, eu o mănînc, n-am treabă!”, a spus Eric, care s-a declarat un mare “inamic” al mămăligii: “Este marele meu duşman, nu-mi place!”.

Nici Cristi Pustai, antrenorul său de la Pandurii, nu face notă discordantă. Tehnicianul are, la rîndul său, proprii duşmani, cîntăreţii de manele, ai căror fani au devenit, din păcate, mulţi dintre străinii din lotul său. “La Pandurii nu se ascultă manele în autocar. Au mai fost mese la care a mai apărut pînă la urmă un cîntăreţ de manele, că nu-i poţi ţine prea multe ceasuri fără. Dar au auzit şi o chitară, şi cîte o poezie. Încet-încet, poate că lumea se schimbă. Nu ştiu…”,  a spus antrenorul oltenilor.

Eric a mai dezvăluit şi felul în care Gaz Metan Mediaş, antrenată de Cristi Pustai, a sărbătorit promovarea în Liga I: “Am ascultat poezii o oră întreagă la banchet. Era amuzant, era bucurie, era fericire. Eu habar n-aveam ce zice acolo, dar aplaudam”. 

Cristi-Pustai

Tags: