Fotbal international

Eric Bicfalvi, erou pentru Ural! A dus echipa în prima finală din istoria de 88 de ani a clubului

15.05.2019 | 22:39
Eric Bicfalvi, erou pentru Ural! A dus echipa în prima finală din istoria de 88 de ani a clubului
Eric Bicfalvi, erou pentru Ural

După victoria cu 1-0 din tur, Ural a remizat 2-2 în returul cu Arsenal Tula, din semifinalele Cupei Rusiei, calificându-se în prima finală din istoria de 88 de ani a clubului. 

Eric Bicfalvi, erou pentru Ural!

Eric Bicfalvi a deschis scorul încă din minutul 1, rezolvând în mare măsură ecuația calificării. Ural a condus chiar cu 2-0, după un gol marcat în minutul 24, însă și-a făcut viața grea în meci din cauza aceluiași Bicfalvi, care a văzut roșu direct în minutul 34. Cu un om în plus, Arsenal Tula a dominat autoritar actul secund, trăgând de 12 ori pe poartă. A marcat numai două goluri însă, insuficient pentru a întoarce soarta calificării.

În marea finală, Ural o va înfrunta pe Lokomotiv Moscova, care a învins-o cu 4-2 la general pe Rostov. Bicfalvi nu va putea evolua însă în ultimul act din pricina eliminării suferite la returul cu Arsenal.

Eric Bicfalvi, erou pentru Ural
Eric Bicfalvi, erou pentru Ural

În 31 de meciuri oficiale jucate pentru Ural în actuala stagiune, Bicfalvi a marcat nouă goluri și a oferit două assist-uri. Chiar dacă a împlinit 31 de ani în luna februarie, Bicfalvi are în continuare o cotă de piață foarte bună, fiind evaluat la trei milioane de euro.

Traseul carierei sale este unul cât se poate de interesant. În 2007, FCSB îl cumpăra de la Jiul Petroșani cu 300.000 de euro. E singura sumă de transfer plătită vreodată pentru serviciile sale. După aventura nereușită la FCSB, Bicfalvi s-a transferat doar din postura de jucător liber de contract la Volin, Liaoning, Dinamo, Tom Tomsk și, acum, Ural.

Are șase selecții la prima reprezentativă a României, pentru care nu a mai jucat din 2017. Era pe teren atunci la eșecul suferit de tricolori cu 0-3 în fața Olandei, într-un meci amical. Are în palmares o Cupă a României câștigată cu FCSB în 2011 și titlul de golgheter câștigat în Ucraina, în perioada când evolua pentru Volin Luțk.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri