Sport

Eric Cantona îl pune la zid pe Cristiano Ronaldo: „Să-ți închei cariera e ca moartea. Trebuie să accepți!”

Eric Cantona a avut un mesaj pentru Cristiano Ronaldo, în care a vorbit despre tipurile de fotbaliști care se află la finalul carierei.
18.01.2023 | 19:21
Eric Cantona il pune la zid pe Cristiano Ronaldo Sati inchei cariera e ca moartea Trebuie sa accepti
Eric Cantona, mesaj pentru Cristiano Ronaldo. Sursă foto: fanatik.ro
ADVERTISEMENT

„Regele de pe Old Trafford” este de părere că fotbaliștii trebuie să își accepte vârsta și să se retragă sau să fie alături de tinerii jucători pentru a-i ghida în carieră, dându-l exemplu pe Zlatan Ibrahimovic.

Eric Cantona, mesaj virulent pentru Cristiano Ronaldo

Eric Cantona a avut un mesaj pentru Cristiano Ronaldo, deși nu a vrut să îl nominalizeze direct, însă a vorbit despre fotbaliștii care au ajuns în pragul retragerii și ce ar trebui să facă aceștia:

ADVERTISEMENT

„În opinia mea, există două tipuri de fotbaliști la sfârșit de carieră. Unii care vor să joace în fiecare meci, pentru că ei cred că au încă 25 de ani.

Și cei care înțeleg că nu mai au 25 de ani și continuă pentru a-i ajuta pe tineri. De exemplu, Zlatan Ibrahimovici la Milan”.

ADVERTISEMENT

„Ronaldo încă nu înțelege că nu mai are 25 de ani. Îmbătrânește și, în loc să fie nefericit la unele partide, ar putea spune:

OK, nu mai am 25 de ani, nu mai pot juca în fiecare meci, însă ajut tinerii și accept situația’. Oamenii ar trebui să-și accepte vârsta, nu doar în fotbal, ci și în alte sfere”, a spus Eric Cantona pentru Manchester Evening News.

ADVERTISEMENT

„Să-ți închei cariera e ca moartea!”

Eric Cantona a continuat și a explicat ce înseamnă pentru un fotbalist să se retragă din sport, dar și cum trebuie privite lucrurile, mai ales că după 30 de ani efortul fizic devine tot mai dificil.

„Nu mai pot alerga precum la 30 de ani. Accept că voi muri într-o zi. Asemenea lucruri sunt dificil de acceptat, totuși, trebuie să o facem.

ADVERTISEMENT

Să-ți închei cariera e ca moartea. Și, înainte de a muri, trebuie să accepți că ești bătrân. Poți cânta până la 80 de ani, dar fotbaliștii și atleții știu că, după 30 de ani, devine tot mai greu fizic cu fiecare zi ce trece.

Nu există decât două variante. Te retragi sau ajuți generațiile mai tinere”, a mai spus Eric Cantona.

ADVERTISEMENT