Fotbal intern

Eric a semnat cu Gaz Metan Mediaș. Ardelenii l-au prezentat oficial. Update

19.02.2021 | 17:30
Eric a semnat cu Gaz Metan Medias Ardelenii lau prezentat oficial Update
ADVERTISEMENT

Eric de Oliveira va semna un contract pe un an și jumătate cu Gaz Metan Mediaș, unde a fost dorit în mod expres de noul antrenor, Mihai Teja.


Eric a fost prezentat oficial la Gaz Metan Mediaș

UPDATE, 19 februarie, ora 17:35 / Brazilianul Eric a fost prezentat oficial la Gaz Metan Mediaș. Clubul ardelean a anunțat că Eric a semnat cu echipa lui Mihai Teja.

ADVERTISEMENT

 

#GazMetan #LupiiNegri #TeamMedias #Eric

➡ Eric de Oliveira Pereira s-a întors acasă!

ℹ Eric Cosmina De Oliveira a…

Publicată de Gaz Metan Mediaș pe Vineri, 19 februarie 2021


ȘTIRE INIȚIALĂ, 4 februarie, ora 19:45

FANATIK a aflat în exclusivitate contractul propus brazilianului, care e cel mai bun marcator străin din istoria Ligii 1. De altfel, la începutul anului, Eric a oferit un interviu exclusivitate pentru site-ul nostru, în care vorbea despre reîntoarcerea la Mediaș și anunța că va lua o decizie finală în perioada următoare.

Eric de Oliveira nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind unul dintre cei mai buni jucători străini care au evoluat în campionatul României, după ce a înscris 66 de goluri în Liga 1, record absolut pentru brazilian, care l-a depășit pe Wesley Lopes.

ADVERTISEMENT

Eric de Oliveira s-a înțeles cu Gaz Metan Mediaș pentru un an și jumătate

Pe 17 ianuarie, FANATIK a stat de vorbă cu Eric, care a recunoscut că are discuții avansate cu echipa medieșeană, însă din cauza accidentării nu poate semna la acel moment niciun contract.

Aflat în tratative și cu Dinamo, așa cum FANATIK v-a anunțat în exclusivitate, Eric a fost dorit în mod expres la Gaz Metan de Mihai Teja, antrenor cu care a colaborat în prima parte a campionatului la FC Voluntari.

ADVERTISEMENT

El s-a înțeles deja cu fosta sa echipă, așa cum a anunțat și Gsp.ro, și urmează să semneze în cel mai scurt timp un contract pe un an și jumătate.

Gaz Metan Mediaș, clubul la care Eric s-a lansat în Liga 1 în 2007

Eric de Oliveira a venit pentru prima oară în România în 2007, când a fost adus sub formă de împrumut din Brazilia, de la Metropolitano, unde juca foarte puțin și i-a ajutat pe sibieni să promoveze în acel an în prima ligă.

ADVERTISEMENT

România avea să îi schimbe definitiv viața și cariera brazilianului, care a ajuns cel mai iubit jucător de la Mediaș și s-a căsătorit chiar cu o româncă. Mijlocașul a jucat între 2007 și 2011 nu mai puțin de 117 meciuri pentru ardeleni și a marcat 36 goluri, apoi s-a transferat în Ucraina la Karpati Lviv, din postura de jucător liber de contract, deși era evaluat la 1,65 milioane de euro.

Revine la scurt timp la Gaz Metan, după ce în Ucraina a jucat doar șase partide și devine chiar căpitanul echipei. Urmează încă 22 de partide în tricoul lui Gaz Metan, pentru care mai înscrie patru goluri.

Eric pleacă în 2013 la Pandurii pentru 700.000 de euro. Înscrie în poarta Fiorentinei

În vara lui 2013, Eric se transferă la Pandurii Târgu-Jiu în contul sumei de 700.000 de euro, o echipă care avea aspirații mari și cu care a ajuns până în grupele Europa League. Atunci avea să înscrie cel mai important gol din carieră, chiar în fața Fiorentinei, partidă pierdută de medieșeni în prelungiri, scor 1-2, după o execuție fabuloasă.

Cariera lui Eric de Oliveira se leagă însă în mare parte de Gaz Metan Mediaș, unde se întoarce în 2016, pentru încă un sezon. Brazilianul mai încântă publicul de la Mediaș în 34 de partide, înscriind șase goluri, apoi semnează din postura de jucător liber cu Viitorul Constanța, unde este dorit de Hagi.

Eric de Oliveira revine pentru a patra oară la Gaz Metan Mediaș

Eric de Oliveira va reveni astfel pentru a patra oară în cariera de fotbalist la Gaz Metan și a declarat pentru FANATIK că nu se gândește încă la retragere: „Nu am niciun plan. Nu are rost să mă gândesc la asta. Eu vreau să joc pentru că mă simt bine. Pot să mai joc un an sau pot să mai joc trei ani!”, a spus brazilianul în urmă cu două săptămâni.

  • 173 de meciuri a jucat Eric pentru Gaz Metan
  • 46 de goluri a marcat Eric pentru Gaz Metan
  • 66 de goluri are brazilianul în Liga 1
  • 2,4 milioane a fost cota lui Eric la finalul lui 2013 conform transfermarkt
  • 250.000 de euro este cota actuală a fotbalistului
ADVERTISEMENT