Sport

Eric de Oliveira, apel la unitate după scandările rasiste ale fanilor lui Dinamo: ”Jucătorii, arbitrii și conducerile cluburilor trebuie să lupte împotriva acestor gesturi”

13.02.2020 | 15:14
Eric de Oliveira apel la unitate dupa scandarile rasiste ale fanilor lui Dinamo Jucatorii arbitrii si conducerile cluburilor trebuie sa lupte impotriva acestor gesturi
ADVERTISEMENT

Eric de Oliveira a intrat pentru prima oară titular la Voluntari în meciul cu Dinamo din runda a 24-a a campionatului. Brazilianul a fost unul dintre cei mai periculoși oameni în succesul ilfovenilor, scor 2-1, contra trupei lui Dusan Uhrin. Brazilianul a avut parte și de evenimente neplăcute la meciul de duminică, fiind jignit de o parte din fanii ”câinilor”.

Eric de Oliveira face apel la unitate după scandările rasiste ale fanilor lui Dinamo

În finalul meciului de pe stadionul ”Anghel Iordănescu”, Eric a avut un conflict cu fanii lui Dinamo. Sud-americanul îi acuză pe aceștia că au avut mai multe scandări rasiste la adresa lui.

ADVERTISEMENT

Într-un interviul acordat Prosport, Eric a comentat episodul din weekendul trecut și a făcut un apel către toți cei implicați în fenomen. Brazilianul spune că numai printr-o unitate exemplară se pot elimina astfel de incidente.

”Alții au oprit meciuri pentru așa ceva! Aia e. Asta a fost supărarea mea, că dacă noi nu ne unim, jucători, arbitri, conducere și toți, o să mai aibă loc astfel de incidente.

ADVERTISEMENT

Am văzut la tv că ziceau: ‘din partea mea, nu opream meciul’. Atunci pare că e ceva normal. Ce să zic: ‘să continue chestia asta?!’ Azi am fost eu, mâine o să fie altcineva. Sau poate tot eu. O să mai fie!”, a spus brazilianul.

Eric: ”Cum s-ar fi simțit acei suporteri dacă eram și eu la Dinamo?”

Eric e surprins că o echipă ca Dinamo, cu o galerie așa minunată, poate avea în tribune asemenea fani cu astfel de comportamente.

ADVERTISEMENT

”Dar nu e problemă. Eu am spus că n-am timp să reproșez nimic suporterilor, dar e urât pentru că e vorba despre o echipă precum Dinamo, cu o galerie minunată.

Să auzi așa ceva e foarte urât! Te gândești că eu sunt negru, sunt la o echipă adversă… Cum s-ar fi simțit acei suporteri dacă eram și eu la Dinamo și era o reacție de la suporteri adverși față de altcineva?!”, a mai spus brazilianul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Eric, la un gol de istorie

În partida contral lui Dinamo, Eric a fost aproape de a deveni cel mai bun marcator străin din istoria campionatului, dar șutul său din lovitură liberă a lovit bara porții lui Piscitelli.

Eric mai are nevoie de doar un gol pentru a-i depăși recordul de 64 de reușite, deținut de Wesley Lopes, fostul atacant de la FC Vaslui.

  • 500.000 de euro este cota de piață a lui Eric De Oliveira, conform transfermarkt.com
  • 34 de ani a împlinit Eric De Oliveira pe 5 decembrie
ADVERTISEMENT
Tags: