Sport

Eric de Oliveira, prima reacție după ce a ajuns în stare gravă la spital: „Și aici port brățara, dar nu de căpitan”

Eric de Oliveira, cel mai bun marcator străin din istoria campionatului României, trece prin momente grele și a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Târgu Mureș.
09.06.2022 | 11:35
Eric de Oliveira prima reactie dupa ce a ajuns in stare grava la spital Si aici port bratara dar nu de capitan
Eric de Oliveira a suferit un atac vascular cerebral. Sursă foto: Instagram Eric de Oliveira
ADVERTISEMENT
09-06-2022
15:56

Eric de Oliveira, mesaj de pe patul de spital: „Mulțumesc frumos pentru sutele de mesaje primite!”

Eric de Oliveira a transmis un mesaj pe pagina lui oficială de Instagram pentru a-i liniști pe toți cei care și-au făcut griji pentru el.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Eric de Oliveira (@oliver27rj)

„Mulțumesc frumos pentru sutele de mesaje primite! Sunt bine, nu pot vorbi la telefon, însă văd tot sprinjinul acordat din partea familiei, prieteni și fani! Sunteți cei mai tari! Și aici port brățara… dar nu de căpitan. O să revin mai tare ca înainte, o să vedeți”, a scris brazilianul.

09-06-2022
08:36

Starea de sănătate a lui Eric de Oliveira este stabilă

Eric de Oliveira a fost transportat de urgență cu elicopterul la spitalul din Târgu Mureș după un blocaj renal, dar acum se simte mult mai bine și chiar glumește cu doctorii și asistentele.

”Ieri (n.r. – miercuri) i s-a făcut o intervenție de angiografie. În acest moment este stabil, se simte foarte bine și dorește să transmită un mesaj. Spune că abia așteptă să mănânce sarmale. Asta a dorit să transmită.

Am vorbit cu medicii în această dimineață. Pacientul este foarte bine în urma acestei intervenții. Este stabil, în regulă. Este cooperant, glumeț, stabil respirator, comunicativ. Chiar foarte comunicativ. Medicul curant va decide ce urmează”, a declarat Mariana Negoiță, purtătorul de cuvânt al spitalului, pentru gsp.ro.

Brazilianul se afla alături de familie când deodată i s-a făcut rău și a fost nevoit să fie transportat de urgență cu elicopterul la Târgu Mureș, pentru a primi îngrijirile necesare.

Eric de Oliveira a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Târgu Mureș

Eric de Oliveira a suferit un blocaj renal și a fost transportat de urgență la spitalul din Târgu Mureș, pentru a fi tratat corespunzător, conform gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Brazilianul a fost supus unei tomografii computerizate, iar în urma rezultatului se va decide dacă va intra în operație sau dacă îi va fi montat un stent ureteral, rinichii săi fiind afectați destul de grav.

În luna octombrie, FANATIK realiza un interviu în exclusivitate cu Eric, care povestea prin ce dramă trece, recunoscând că trebuie să se opereze.

ADVERTISEMENT

Eric este cel mai bun marcator străin din istoria Casei Pariurilor Liga 1, cu 66 de reușite, iar ultima echipă la care a evoluat a fost Gaz Metan Mediaș, brazilianul retrăgându-se din fotbal în vara anului 2021.

  • 4 sunt echipele la care a jucat Eric în România: Gaz Metan Mediaș, Pandurii Târgu Jiu, Viitorul și FC Voluntari
ADVERTISEMENT

„Eram un băiat sărac din Brazilia! Am visat că ajung în România, deși nu știam țara”

Recent, Eric de Oliveira și-a expus povestea emoționantă de viață, pornind din copilăria sa petrecută în Brazilia, până în momentul în care a visat că va ajunge în România, deși nu știa nimic despre țara noastră:

„Când am ajuns în România, eram un băiat sărac din Brazilia, nu știam ce e aia România. Când am ajuns în Liga a doua voiam să joc câteva meciuri și să-mi fac un DVD ca să plec mai departe.

ADVERTISEMENT

Nu am știut ce mă așteaptă, nu am știut ce urmează. Cred că dacă eram la o echipă mai mare marcam mai multe goluri”.

„Mama spunea înainte să ajung în România. Eu dormeam cu mama și cu sora mea pe jos și mama îmi povestea că eu visam ceva cu fotbalul și vorbeam într-o limbă ciudată.

La final strigam gol și adormeam. Cine știe, poate că vorbeam română atunci”, a povestit brazilianul.

„După ultimul gol marcat la Voluntari, am plâns pentru că era înmormântarea tatălui meu, pe care îl adusesem în viața mea, trecând peste niște înțelegeri. Din păcate, nu am reușit prea multe, pentru că timpul nu ne-a lăsat”.

„A fost mai mult decât un gol, a reprezentat ceva semnificativ pentru viața mea. Asta a contat mai mult decât golurile sau recordurile”, a mai dezvăluit brazilianul într-o emisiune din ianuarie 2021, de la TV PrimaSport.

  • 36 de ani are Eric de Oliveira, născut pe 5 decembrie 1985, la Nova Iguaçu, Rio de Janeiro, Brazilia
  • 15 ani se împlinesc în această vară de când a venit Eric în România, la Gaz Metan Mediaș (2007)
ADVERTISEMENT