Fotbal intern

Anghelache l-a turnat pe Mulţescu la suporteri

În această seară, Pandurii şi Dinamo deschid etapa a 7-a din Liga 1. Gorjenii au dat lovitura în acest început de sezon şi sînt singura echipă românească prezentă în grupele Ligii...
13.09.2013 | 13:00
Anghelache la turnat pe Multescu la suporteri

În această seară, Pandurii şi Dinamo deschid etapa a 7-a din Liga 1. Gorjenii au dat lovitura în acest început de sezon şi sînt singura echipă românească prezentă în grupele Ligii Europei. Eric de Oliveira şi Nicandro Breeveld sînt doi dintre jucătorii veniţi în acestă vară la Tg. Jiu şi ambii au pus umărul serios la calificarea Pandurilor la performanţa continentaşă. Cei doi fotbalişti au fost la un pas să ajungă în acestă vară în curtea rivalei din această seară, Dinamo.

„Pe Breeveld l-aş lua cu ochii închişi, oriunde aş antrena”

Ambii au venit de la Gaz Metan Mediaş, echipă antrenată în returul sezonului trecut de actualul tehnician de pe banca cîinilor, Gheorghe Mulţescu. În momentul în care a ales proiectul „new Dinamo”, Mulţescu l-a trecut în capul listei de achiziţii pe mijlocaşul defensiv cu origini surinameze. Oferta clubului din Ştefan cel Mare nu a fost pe placul conducerii din Mediaş. Se pare că şefii din Ştefan cel Mare ar fi fost dispuşi să pluseze, dar au aşteptat să se finalizeze transferurile lui Nica şi Alexe. Doar că formaţia din Târgu Jiu s-a mişcat mai repede şi a reuşit să obţină semnătura fotbalistului batav.

„Indiferent unde aş antrena, unde mă voi duce, Breeveld e primul jucător pe care l-aş lua cu mine. E un fotbalist complet”, spunea Mulţescu pe vremea cînd antrena la Mediaş.

Dinamo nu a dat 500.000 de euro pentru transferul celor doi fotbalişti de la Mediaş

Pandurii a uimit pe toată lumea cînd a anunţat transferurile lui Eric şi Breeveld. Gorjenii au plătit 500.000 de euro plus TVA celor de la Mediaş pentru a-şi asigura serviciile celor doi fotbalişti. După transferul la Tg. Jiu, Breeveld a confirmat tratativele avute cu Dinamo: “Au fost discuţii cu Dinamo, cel mai de succes club din România după Steaua. Dar nu au avut bani să mă cumpere, trebuiau mai întâi să vândă jucători pentru a face transferuri. Au mai fost contacte şi cu alte cluburi din România, dar consider că am făcut cea mai bună alegere. Pandurii a crescut mult în ultimii ani, am ocazia să joc în cupele europene“, a spus mijlocaşul de 26 de ani, conform Voetbal International, pe 15 iulie 2013.

Şocant: ”Mulţescu nu l-a vrut pe Eric!”

Eric a fost dorit cu insistenţă şi de fanii ”cîinilor”, iar surse din cadrul clubului au povestit cum de brazilianul nu mai ajuns în Ştefan cel Mare. La o întîlnire cu suporterii, Constantin Anghelache le-a povestit acestora de ce Eric nu a mai ajuns la Dinamo: ”L-am vrut pe Eric foarte mult, pornisem şi negocierile, însă nu am mai continuat, întrucît Mulţescu nu l-a vrut. A zis că nu are viteză şi că nu se pliază pe stilul pe care vrea să-l adopte la echipă”.

Conform site-ul transfermarkt.de, Eric de Oliveira este cotat în acest moment la 1.200.000 de euro, iar Breeveld la 800.000 de euro.