Fotbal international

Erico da Silva, interviu înainte de Sabail – Craiova în Europa League: “E fain că jucăm cu ei. Dar va fi foarte greu!”

09.07.2019 | 14:08
Erico da Silva interviu inainte de Sabail  Craiova in Europa League E fain ca jucam cu ei Dar va fi foarte greu

Universitatea Craiova joacă în turul 1 preliminar din Europa League împotriva lui Sabail, o echipă din Azerbaijan. La azeri evoluează Erico da Silva, cel care a jucat din 2012 în România la trei echipe diferite: U Cluj, Pandurii Târgu Jiu și Astra Giurgiu. În această vară, Erico a semnat cu Sabail și se va întoarce în România mai devreme decât se aștepta. 

Erico da Silva, interviu înainte de Sabail – Craiova în Europa League: “Nu mă așteptam să jucăm împotriva unei echipe din România”

Fundașul central de la adversara Craiovei a acordat un interviu pentru FANATIK în care a vorbit despre transferul la Sabail, duelul din Europa League împotriva Craiovei și despre cum este să fii coleg cu Michael Essien. Meciul tur va avea loc joi la Baku, de la ora 19:30, iar returul o săptămână mai târziu la Craiova.

În primul rând cum ai ajuns la Sabail?

– După ce mi-a expirat contractul cu Astra, a venit cineva de aici, m-a contactat și a spus că antrenorul mă știe de la meciul cu Zira, când am jucat cu Astra. Apoi au făcut o ofertă și am bătut palma.

Au mai fost ceva discuții si cu echipe din altă parte, inclusiv România?

– Am avut niște discuții cu echipe în România. Și cu Astra am discutat.

Te așteptai ca primul tău adversar ca jucător al lui Sabail să fie o echipă din România?

– Nu mă așteptam să jucăm împotriva unei echipe din România, dar mă bucur, e fain după atâta timp petrecut acolo. Dintre toate echipele cu care puteam să cădem, U Craiova este cea mai puternică. Asta este.

Erico da Silva, interviu înainte de Sabail - Craiova în Europa League E fain că jucăm cu ei. Dar va fi foarte greu!”
Erico da Silva, interviu înainte de Sabail – Craiova în Europa League E fain că jucăm cu ei. Dar va fi foarte greu!” FOTO: Ianis Hagi si Erico Da Silva in meciul de fotbal dintre FC Viitorul si Astra Giurgiu, din cadrul finalei Cupei Romaniei, desfasurat pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti

“Essien este cel mai celebru coechipier din cariera mea”

Cum ai găsit echipa și cum crezi că o să fie dubla cu Craiova?

– Echipa este foarte schimbată, fizic nu suntem încă la nivelul care trebuie. De asta trebuie să gestionăm bine meciurile acestea, știm că ne va fi foarte greu.

Teoretic voi ați fost în urna capilor de serie. Cine este totuși favorită?

– Nu știu cine este favorit, va fi un meci foarte greu.

Este Essien cel mai celebru coechipier din carieră?

– Essien este cel mai celebru coechipier din cariera mea, dar el este la fel de umil, simpatic și cu mare caracter ca Eric și Alibec, de exemplu. Mă bucur că i-am cunoscut și am avut plăcerea sa lucrez cu ei.

Erico da Silva, interviu înainte de Sabail - Craiova în Europa League E fain că jucăm cu ei. Dar va fi foarte greu!”
Erico da Silva, interviu înainte de Sabail – Craiova în Europa League E fain că jucăm cu ei. Dar va fi foarte greu!”

Craiova o să vină însoțită și de suporteri. Ce ai auzit de Sabail, are fani la meciuri?

– După părerea mea este bine că jucăm acasă, să avem ajutorul suporterilor. Dacă reușim un rezultat bun aici, mergem la Craiova cu altă strategie.

Este un avantaj pentru voi că se joacă pe artificial?

– Da. Cred ca e un avantaj pentru Sabail. Ei sunt obișnuiți pe teren sintetic, Am făcut primul antrenament pe teren și este un teren destul de bun, se poate juca fotbal bun pe el.

Erico da Silva, interviu înainte de Sabail - Craiova în Europa League E fain că jucăm cu ei. Dar va fi foarte greu!” FOTO: Florin Bejan,Ionut Larie si Erico da Silva in meciul de fotbal dintre Astra Giurgiu si FC Steaua Bucuresti, din cadrul Ligii 1 Betano,
Erico da Silva, interviu înainte de Sabail – Craiova în Europa League E fain că jucăm cu ei. Dar va fi foarte greu!” FOTO: Florin Bejan,Ionut Larie si Erico da Silva in meciul de fotbal dintre Astra Giurgiu si FC Steaua Bucuresti, din cadrul Ligii 1 Betano,
  • 29 de ani are Erico da Silva
  • 7,35 milioane de euro este cota lui Sabail