Sport

Erik Lincar trage un semnal de alarmă înaintea barajului Dinamo – U Cluj: ”Ne va aștepta infernul la București”

Deși echipa sa are un avantaj important înaintea partidei Dinamo - U Cluj, din manșa retur a barajului pentru Casa Pariurilor Liga 1, Erik Lincar are motive de îngrijorare.
26.05.2022 | 21:09
Erik Lincar trage un semnal de alarma inaintea barajului Dinamo  U Cluj Ne va astepta infernul la Bucuresti
Deși echipa sa are un avantaj important înaintea partidei Dinamo - U Cluj, din manșa retur a barajului pentru Casa Pariurilor Liga 1, Erik Lincar are motive de îngrijorare. Sursă foto: Flaviu Buboi/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Ardelenii au câștigat primul meci cu 2-0 și vin cu un moral ridicat pentru întâlnirea de la București, programată duminică, 29 mai, de la ora 21:00.

De ce este îngrijorat Erik Lincar înaintea barajului Dinamo – U Cluj

La conferința premergătoare barajului retur Dinamo – U Cluj, tehnicianul ”șepcilor roșii” a afirmat că este conștient de presiunea care va apăsa pe jucătorii săi și consideră că ”roș-albii” au un lot cu care ar fi putut lejer să se salveze de la retrogradare.

ADVERTISEMENT

”Întâlnim un adversar foarte puternic. Nu cred că locul celor de la Dinamo era să joace acest meci de baraj. Consider că au jucători foarte, foarte interesanți, pe care mi-aș fi dorit să-i antrenez, dar vedeți, printr-o situație conjuncturală s-a intrat într-o zonă psihologică din care a fost foarte greu să mai iasă.

E adevărat că în iarnă au adus jucători de valoare, care la multe cluburi au făcut performanță și zic eu, e o echipă care până la urmă ar fi avut forța să evite acest joc de baraj. Individual, știm foarte bine că sunt jucători excelenți și aici mă refer la un Matei, la un Pierret, la un Ivanov.

ADVERTISEMENT

În același timp, nu cred că cineva are dreptul să ne subestimeze și pe noi și aici aș vrea să fac doar o mică remarcă. Am avut un om mai puțin din minutul 72. Dinamo a avut un om în plus și nu știu dacă și-a creat după acel moment o situație foarte clară de a marca. Noi am reușit să marcăm în minutul 82, care sper să ne ajute în obținerea obiectivului”, a declarat Lincar, conform site-ului oficial al clujenilor.

Mesajul antrenorului pentru jucători

Erik Lincar a anunțat că pe parcursul săptămânii a avut câțiva jucători cu probleme medicale, dar speră ca până la ora jocului cu toții să fie disponibili. De asemenea, el a precizat că se bazează foarte mult pe forța grupului.

ADVERTISEMENT

”Cu siguranță ne va aștepta infernul la București, dar mizez foarte mult pe bărbăția, pe forța grupului, care am spus că va face diferența în acest dublu meci cu cei de la Dinamo și am mare încredere că ei vor fi puternici și că vor rezista tuturor presiunilor care vor fi în acea seară.

Am încercat să-i conving pe jucătorii mei să înțeleagă că jocul pornește de la 0-0, să considere că e doar prima manșă și că mergem la București să obținem un rezultat bun și că a doua manșă se va desfășura la Cluj peste încă o săptămână.

ADVERTISEMENT

Îmi doresc foarte mult să uităm ce s-a întâmplat sâmbăta trecută și să mergem cu încredere și cu speranță că putem obține un rezultat bun la București. Am avut trei, patru jucători cu probleme, dar zic eu că la ora jocului toată lumea va fi aptă”, a continuat el.

ADVERTISEMENT

Lincar, ”înțepături” pentru Dinamo

Lincar s-a arătat deranjat de faptul că majoritatea opiniei publice își dorește ca Dinamo să se salveze de la retrogradare și a ținut să spună că nu e vina echipa sale pentru situația în care au ajuns ”câinii roșii”.

”Știe toată lumea ce presiune apasă pe acest joc. Am zis deja de la jocul tur, presiunea va fi pe ambele echipe și cred eu că asta va continua să cântărească și în acest joc de la București. Sincer mi-aș fi dorit ca lumea să fie mai neutră în declarații.

Ceea ce vreau să spun este că acest club are o tradiție de peste 100 de ani și trebuie respectat mai mult. Nu e vina acestui club că a ajuns să joace un meci de baraj cu Dinamo. Noi chiar ne dorim să promovăm în Liga 1 și considerăm că această echipă merită să fie la Liga 1, mai ales prin prisma suporterilor care au venit în număr mare în ultimul timp pe acest stadion.

Le mulțumesc încă odată. Poate la un moment dat lumea nu a înțeles mesajul meu, dar m-am bucurat enorm când am reușit să joc cu 20.000 de mii de suporteri în tribună la cele două jocuri importante pentru noi, cu FC Hermannstadt și cu Dinamo”, a încheiat antrenorul Universității.