Sport

Erik ten Hag, noul antrenor al lui Manchester United! Anunțul făcut de clubul englez

Manchester United încearcă să treacă peste încă un sezon dezamăgitor și a ajuns la un acord verbal cu Erik ten Hag, care urmează să preia funcția de manager din vară.
21.04.2022 | 13:31
Erik ten Hag noul antrenor al lui Manchester United Anuntul facut de clubul englez
Erik ten Hag, noul antrenor al lui Manchester United
ADVERTISEMENT
21-04-2022
10:31

Erik ten Hag, noul antrenor al lui Manchester United

Manchester United a anunțat, printr-un comunicat oficial, faptul că Erik ten Hag va prelua formația de pe „Old Trafford” începând cu sezonul viitor. Acesta a semnat un contract valabil până în 2025, cu opțiune de prelungire pe încă unul.

„Este o onoare să fiu numit antrenorul lui Manchester United. Știu istoria acestui club și pasiunea fanilor. Sunt determinat să creez o echipă care să obțină performanțele pe care acest club le merită.

O să fie greu să o părăsesc pe Ajax după acești ani incredibili. Le transmit fanilor că voi face tot ce îmi stă în putință ca acest sezon să fie unul de succes”, a declarat Erik ten Hag, pentru site-ul oficial al lui Manchester United.

 

Germanul Ralf Rangnick a fost adus pe Old Trafford să salveze o situație critică lăsată de Ole Gunnar Solskjaer, dar ”diavolii roșii” vor încheia încă un sezon fără să câștige vreun trofeu.

Manchester United l-a ales pe Erik ten Hag pentru postul de manager

Numit interimar până la finalul sezonului, Rangnick va urca la birou din vară, iar Manchester United a ales să-l aducă pe olandezul Erik ten Hag de la Ajax Amsterdam, deși l-a mai avut pe listă și pe Mauricio Pochettino de la PSG.

ADVERTISEMENT

Conform Daily Mail, actualul tehnician al ”lăncierilor” și-a dat acordul verbal pentru a veni pe Old Trafford din stagiunea viitoare. În vârstă de 52 de ani, ten Hag este așteptat să semneze un contract pe patru ani, dar înainte va trebui să-și încheie pe care amiabilă înțelegerea cu Ajax.

Oficialii lui Manchester United speră să rezolve problema cu omologii olandezi în această săptămână, dar ”lăncierii” încearcă să amâne orice discuție pentru că duminică, 17 aprilie, vor juca finala Cupei Olandei împotriva rivalilor de la PSV Eindhoven.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, Erik ten Hag îi va avea ca asistenți pe fostul selecționer al Angliei, Steve McClaren, și pe conaționalul său Mitchell van der Gaag, care îi este secund și la Ajax. S-a vehiculat și varianta ca din staff să facă parte și fostul atacant Robin van Persie, dar actualul secund de la Feyenoord are probleme cu permisul de muncă în Anglia.

Ronaldo, șanse minime să mai rămână la United

Portarul echipei Inter Miami, Nick Marsman, care a jucat la trei echipe diferite din Olanda sub comanda lui Erik ten Hag, a dezvăluit că acesta este obsedat de fotbal și consideră că fostul său antrenor nu va suporta ca cineva să nu accepte metodele lui.

ADVERTISEMENT

”E foarte exigent. Dacă cineva dă dovadă de lipsă de concentrare sau de implicare, atunci nu va juca. E foarte interesat de partea tactică, a învățat de la Pep Guardiola la Bayern. Îmi place stilul lui. Este o plăcere să urmăresc echipele pe care le antrenează.

Îi place să joace la fel ca lui Pep la Manchester City, fără atacant, cu jucători care vin din spate. Partea enervantă este că este cu gândul la fotbal tot timpul. Nu există nicio șansă să-l găsești făcând ceva greșit. Așa că atunci când spune că ai făcut ceva greșit, trebuie să respecți ceea ce spune”, a declarat Marsmann, pentru The Sun.

ADVERTISEMENT

Această strictețe a lui Erik ten Hag ar putea să nu fie pe placul superstarului Cristiano Ronaldo, care este obișnuit să fie centrul atenție în vestiar, la antrenamente și în timpul jocului. Oricum, situația portughezului este una delicată, conducătorii lui Manchester dorind s ă încheie contractul în vară după gestul nesăbuit de la partida cu Everton.

ADVERTISEMENT