Sport

Erik ten Hag, comparat cu Jose Mourinho de un fost jucător din Premier League: „Va schimba cu siguranță pe Manchester United”

Fostul goalkeeper de la Liverpool, Sander Westerveld, a vorbit despre viitorul antrenor al lui Manchester United, comparându-l cu Guardiola, Klopp și chiar Mourinho.
18.04.2022 | 11:30
Erik ten Hag comparat cu Jose Mourinho de un fost jucator din Premier League Va schimba cu siguranta pe Manchester United
Erik ten Hag are șansa să facă istorie pe banca lui Manchester United. foto. EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN
ADVERTISEMENT

După luni de zvonuri continue, Erik ten Hag a ajuns la un acord cu Manchester United și va deveni noul antrenor al clubului în această vară. El a primit acceptul pentru această funcție în detrimentul lui Mauricio Pochettino, favoritul jucătorilor.

Erik ten Hag, comparat cu Jose Mourinho

Manchester United a făcut alegerea perfectă când și-a ales noul antrenor, potrivit fostului portar al lui Liverpool, Sander Westerveld. El l-a comparat pe managerul actual de la Ajax cu Jose Mourinho în perioada sa de glorie.

ADVERTISEMENT

Westerveld l-a lăudat pe Erik ten Hag sugerând că va face treabă bună pe Old Trafford, așa cum a făcut Jurgen Klopp cu Liverpool sau Pep Guardiola cu Manchester City.

Fostul jucător din Premier League a declarat pentru Sky Sports: „Se potrivește pentru Manchester United și va fi perfect, pentru că este un antrenor de calitate.

ADVERTISEMENT

Este un antrenor diferit. Nu este unul care doar antrenează, este un antrenor care schimbă echipele, precum Klopp și Guardiola și chiar Mourinho în cea mai bună perioadă a sa. Așa că el va schimba cu siguranță Manchester United”.

De asemenea, fostul portar olandez consideră că Manchester United este o echipă dificilă în acest moment, iar acest lucru îi va lua timp lui ten Hag până va pune echipa pe picioare.

ADVERTISEMENT

„Singurul lucru e că este o echipă dificilă în acest moment, este un club dificil de gestionat. Așa că sperăm că va avea timp și, dacă va avea timp și dacă ei (n.r. – jucătorii) îi vor acorda timp, atunci el va fi, cred, cea mai bună opțiune pentru Manchester United” a spus Sander Westerveld.

Care este palmaresul lui Jose Mourinho ca antrenor

Dacă fostul jucător de la Liverpool va avea dreptate în ceea ce-l privește pe Erik ten Hag, atunci Manchester United va avea parte de o perioadă glorioasă, întrucât Jose Mourinho a câștigat numeroase trofee de-a lungul carierei sale ca antrenor.

ADVERTISEMENT

De la începutul carierei de manager, Mourinho a câștigat nu mai puțin de 25 de trofee. Palmaresul include, printre altele, două trofee ale Ligii Campionilor cu FC Porto și Inter Milano, dar și trei titluri de Premier League și o Cupă a Angliei.

Ceea ce face și mai interesant succesul portughezului este faptul că a câștigat cel puțin un trofeu în primul sezon complet la fiecare club pe care l-a antrenat, cu excepția actualului, AS Roma, la care s-a alăturat vara trecută.

Poate acesta este un indiciu al faptului că el și echipa sa vor câștiga Europa Conference League. AS Roma a învins aseară pe Bodo/Glimt cu scorul de 4-0, calificându-se în semifinale cu scorul general de 5-2. În următoarea etapă, clubul italian va întâlni pe Leicester într-o dublă manșă pentru a decide cine va merge în finala competiției.

ADVERTISEMENT