Fotbal international

Erling Haaland a devenit “Cyborg” în 2020! Se pregăteşte să dărâme toate recordurile: “Nu mi-e teamă de nimic”

12.07.2020 | 13:33
Erling Haaland a devenit Cyborg in 2020 Se pregateste sa darame toate recordurile Nu mie teama de nimic
ADVERTISEMENT

Atacantul norvegian este revelația anului 2020 și unul dintre cei mai promițători puști din fotbal. A vorbit pentru „France Footbal” despre calitățile sale fără complexe, dar nici… falsă modestie

Erling Haaland a uimit întreaga planetă prin evoluțiile excepționale din grupele Champions League, unde a înscris nu mai puțin de 8 goluri în 6 meciuri pentru Red Bull Salzburg, performanță ce i-a adus un transfer rapid, în iarnă, la Borussia Dortmund.

ADVERTISEMENT

Atacantul norvegian și-a căpătat rapid porecla de „Cyborg” pentru execuțiile sale cu „sânge rece” care nu le dau nicio șansă portarilor adverși. „Cyborg” a reușit să se afirme și în Bundesliga, unde a debutat cu un hattrick în 26 de minute!

Erling Haaland, interviu de excepţie în presa din Franţa

În interviul acordat pentru „France Football”, Haaland a mărturisit că nu are nicio teamă și asta îi permite să se poate concentra mult mai bine la meciuri: „De când eram mic știam că sunt capabil să realizez aceste performanțe. Și mai știu că pot mult mai mult decât atât. Sincer… nu mi-e teamă de nimic!”.

ADVERTISEMENT

Haaland le-a explicat jurnaliștilor francezi că nu îi place să fie lăudat mai mult decât trebuie și nu se consideră un superstar, ci doar un fotbalist ca oricare altul, care are șansa să evoluează la Borussia Dortmund, una dintre cele mai puternice formații din Germania.

„Am ajuns la Dortmund ca un jucător normal și am rămas mereu același jucător normal. Totuși, este drăguț să se vorbească de bine de mine, dar cu măsură. Vorbele frumoase îmi dau de înțeles că fac o treabă bună pe teren”, a mărturisit Erling.

ADVERTISEMENT

„Mă antrenez din greu, până când nu-mi mai simt corpul”

De când a apărut pe prima scenă a fotbalului mondial, toți microbiștii au fost uimiți de forța și de puterea pe care o are acest… „Cyborg” la vârsta de doar 19 ani, iar el a explicat că se antrenează din răsputeri, pentru a se putea „lua la trântă” cu adversari mult mai experimentați.

„Încerc să muncesc din greu pentru a deveni un fotbalist mult mai bun decât sunt. Așadar, mă antrenez mult, în cele mai dure moduri posibile. Atât de dur până când nu îmi mai simt corpul”, a explicat atacantul lui Dortmund.

ADVERTISEMENT

Vrea să fie golgheter, dar nu e interesat de recorduri

Erling Haaland a bătut numeroase recorduri în acest sezon. A devenit, spre exemplu, primul fotbalist din istoria Bundesligii care a reușit să marcheze 10 goluri în primele 7 etape în Germania sau cele mai multe goluri, 7, în istoria Champions League după primele 4 etape.

Totuși, norvegianul nu este interesat de recorduri și vrea să se concentreze „doar” să fie golgheter în Bundesliga și să ia titlul cu Dortmund: „Vreau să fiu golgheterul Bundesligii. Nu sunt, însă, cineva care se gândeşte tot timpul la recorduri. Nu e genul meu. Mă gândesc la echipa mea şi s-o ajut cât pot. Nimic altceva”.

Are numai cuvinte de laudă pentru Mbappe

Atacantul norvegian îl apreciază enorm pe Kylian Mbappe, puștiul-minune de la PSG, pe care l-a întâlnit și în optimile de finală ale Champions League, când, spune Haaland, „Chiar dacă am dat două goluri în manșa tur cu PSG, am făcut și multe greșeli. Cred că puteam să fac mai mult pentru echipa mea”.

„Mbappe este un jucător fantastic. În turul optimilor de finală a fost prima dată când am jucat împotriva lui. Este atât de talentat… Este o adevărată nebunie ce a făcut la vârsta lui. Și când te uiţi la palmaresul lui… uau! E un fotbalist foarte mare”, a recunoscut Haaland.

„Am toate mingile pe care le-am primit pentru că am reușit hattrick-uri. Le am la mine în pat și dorm foarte bine cu ele. Stau și le privesc zilnic. Cel mai frumos lucru e să marchezi goluri, ele sunt iubitele mele” – Erling Haaland

„Ascult imnul Champions League în mașină!”

Haaland a fost încă de mic încântat de farmecul aparte al meciurilor de Champions League, motiv pentru care îl ascultă și în mașină, spre amuzamentul coechipierilor săi: „Încă de mic am visat să joc în Champions League, iar când eram mic îl ascultam mereu. Nimic nu se compară cu imnul Champions League auzit pe stadion, e un sentiment aparte pe care îl trăiesc. De multe ori, colegii râdeau de mine pentru că îl ascultam și în mașină, atât de mult îmi place”.

Deține un record la săritura în lungime

„Cyborg” Erling a povestit de unde a moștenit abilitățile fizice impresionante și a dezvăluit că deține recordul la săritura în lungime, pentru copiii cu vârsta de 5 ani, record stabilit în ianuarie 2006, când a sărit 1,63 de metri.

„Am moștenit din abilitățile ambilor părinți. Mama era foarte rapidă, la fel și tata, iar eu am avut ocazia de multe ori să mă antrenez alături de ei. Am fost întotdeauna un copil înalt, dar nu a fost nicio problemă pentru mine, pentru că puteam juca cu adversari mai bătrâni ca mine și asta m-a ajutat mai departe”, consideră Haaland.

  • 20 de ani va împlini Erling Haaland pe 21 iulie
  • 72.000.000 de euro este cota de piață a lui Erling Haaland, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com
ADVERTISEMENT