Sport

Manchester City are un acord cu Erling Haaland. Norvegianul va deveni cel mai bine plătit jucător din Premier League

Echipa engleză Manchester City este favorită pentru a-l aduce din vară, pe Erling Haaland, având chiar un acord cu fotbalistul, iar clubul are un as în mânecă în ceea ce privește tranzacția.
16.03.2022 | 08:34
Manchester City are un acord cu Erling Haaland Norvegianul va deveni cel mai bine platit jucator din Premier League
Erling Haaland a ajuns la un acord cu Manchester City și va încasa o sumă fabuloasă din contract. Sursa foto: football365.com
ADVERTISEMENT
16-03-2022
06:35

City îi oferă un salariu fabulos lui Haaland

Manchester City este în căutarea unui atacant pentru sezonul viitor și s-a oprit la Erling Haaland, căruia sunt dispuși să-i ofere un salariu uriaș pentru a-l convinge să vină pe Etihad Stadium.

Conform Daily Mail, ”cetățenii” vor să-l facă pe norvegian cel mai bine plătit jucător din Premier League și i-au pus pe masă un salariu săptămânal de 500.000 de lire sterline (n.r. – aproximativ 31.000.000 de euro pe sezon).

În acest moment cele mai mari salarii din Premier League le primesc Cristiano Ronaldo și Kevin De Bruyne, ambii având în jurul a 385.000 de lire sterline pe săptămână.

Manchester City nu și-a ascuns niciodată interesul pentru Erling Haaland, atacantul norvegian al Borussiei Dortmund, iar conform ultimelor informații gruparea engleză a obținut, deja, acordul atacantului pentru a juca, din vară, la echipa engleză.

Manchester City a obținut acordul lui Erling Haaland pentru a juca din vară pe Etihad Stadium

Campioana Angliei, Manchester City, pare principala favorită pentru a-l aduce, din vară, pe atacantul norvegian al Borussiei Dortmund, Erling Haaland. Daily Mail scrie că echipa antrenată de Pep Gaurdiola și jucătorul au încheiat un acord în acest sens.

ADVERTISEMENT

Publicația engleză notează că oficialii lui Manchester City s-au deplasat în Germania pentru a discuta cu jucătorul și agenții acestuia și s-a ajuns la un acord.

Erling Haaland are o clauză de reziliere a contractului de 75 de milioane de euro, în condițiile în care înțelegerea lui cu Borussia Dortmund expiră în vara lui 2023.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Manchester City va plăti un comision destul de mare atât agentului jucătorului, Mino Raiola, cât și tatălui fotbalistului. Ca urmare, întreaga sumă pe care „cetățenii” o vor aloca este de aproximativ 120 de milioane de euro. Fără a socoti salariul lui Haaland.

Atuul lui Manchester City în lupta pentru Erling Haaland

De Erling Haaland sunt interesate și alte cluburi, iar Barcelona a făcut publică oferta pentru a-l aduce pe jucător. În primul an, Haaland va primi un salariu de 20 de milioane de euro, în al doilea – 30, în al treilea – 40, în al patrulea – 50, iar în al cincilea – 55.

ADVERTISEMENT

Dar Manchester City mizează pe partea sentimentală. Tatăl lui Erling Haaland a jucat timp de 3 ani la Manchester City, între 2000 și 2003. Alf-Inge Haland nu a fost un jucător strălucit, bifând în această perioadă doar 28 de meciuri în Premiere League, marcând de 3 ori.

Rămâne de văzut cât de mult va conta dorința tatălui ca familia să aibă continuate la Manchester City. Antrenorul „cetățenilor” ar fi mai mult decât mulțumit dacă norvegianul va juca pe Etihad Stadium.

ADVERTISEMENT

Pep Guardiola nu mai are un atacant veritabil, după ce Kun Aguero a plecat în vara anului trecut la Barcelona și, ulterior, a renunțat la carieră.

ADVERTISEMENT