Sport

Erling Haaland, dat dispărut în Liverpool – Manchester City 3-1! Cifre jenante la debutul oficial pentru atacantul de 150.000.000 de euro

Erling Haaland a debutat în Liverpool - Manchester 3-1, însă atacantul norvegian a dezamăgit crunt în Supercupa Angliei. Marele transfer al "cetăţenilor" a avut cifre jenante în primul meci.
30.07.2022 | 21:47
Erling Haaland dat disparut in Liverpool  Manchester City 31 Cifre jenante la debutul oficial pentru atacantul de 150000000 de euro
Erling Haaland a avut parte de un debut modest la Manchester City
ADVERTISEMENT

Transferat în această vară, de la Borussia Dortmund, Erling Haaland a debutat pentru Manchester City în Supercupa Angliei. Atacantul de 22 de ani a avut o prestaţie modestă, iar cifrele de la finalul meciului au fost de-a dreptul jenante pentru un jucător care este evaluat la 150.000.000 de euro.

Ce a făcut Erling Haaland în meciul Liverpool – Manchester City 3-1. Record negativ la debut

Erling Haaland a fost integralist în Liverpool – Manchester City 3-1 şi a ieşit în evidenţă abia în prelungiri, când a şutat în transverasală, din şase metri, dintr-o poziţie în care, în mod normal, nu are milă de portarii adverşi.

ADVERTISEMENT

În cele 90 de minute, Erling Haaland a reuşit 7 pase precise, iar 3 dintre acestea au fost în jumătatea proprie. Mai mult decât atât, norvegianul a atins balonul de 16 ori, având cele mai puţine atingeri dintre toţi jucătorii care au jucat pe durata întregii partide.

Erling Haaland nu a câştigat niciun duel şi a pierdut de două ori mingea. Nici în faţa porţii nu s-a simţit mai bine. Cu 3 şuturi, dintre care 2 pe lângă spaţiul porţii, atacantul de 22 de ani a reuşit să devină ţinta ironiilor pe reţelele de socializare.

ADVERTISEMENT

La finalul meciului Liverpool – Manchester City 3-1, Erling Haaland a fost notat cu 6,5 pe aplicaţia FotMob, a patra cea mai mică notă din primul “11” al campioanei Angliei. Ederson (5,6), Ruben Dias (6,2) şi Kevin De Bruyne (6,4) au primit note mai mici decât starul adus de la Borussia Dortmund.

Ce au scris englezii după debutul oficial al lui Erling Haaland la Manchester City

Jurnaliştii de la Manchester Evening News nu l-au criticat prea mult pe Erling Haaland, după debutul oficial din Supercupa Angliei, însă i-au acordat nota 5.

ADVERTISEMENT

“Solid. Nu a prea fost servit şi nu s-a înţeles prea bine cu De Bruyne, dar tot l-a făcut pe Adrian (n.r. portarul lui Liverpool) să aibă o paradă. A arătat potenţialul care este uriaş”.

“Înaintea meciului, toată discuţia era despre ce poate aduce Erling Haaland în jocul lui Manchester City. Îşi va aduce aminte acest debut”, au notat jurnaliştii de la The Sun.

ADVERTISEMENT

Darwin Nunez şi Julian Alvarez i-au luat faţa lui Erling Haaland

Transferat de la Benfica, în schimbul a 75.000.000 de euro, Darwin Nunez a marcat la debutul pentru Liverpool, după ce fusese criticat pentru prestaţia din primul meci amical jucat în această vară.

La Manchester City a debutat şi Julian Alvarez, atacant pentru care River Plate a primit 17.000.000 de euro în iarnă. Fotbalistul de 22 de ani a înscris singurul gol al “cetăţenilor”, la 12 minute după ce a intrat pe teren. Chiar dacă a jucat 32 de minute, Alvarez a reuşit să atingă mingea de 14 ori, cu 2 atingeri mai puţin decât Haaland în 90 de minute.

Erling Haaland este al treilea cel mai bine plătit jucător din Premier League

Manchester City a plătit 60.000.000 de euro pentru transferul lui Erling Haaland, iar jucătorul a intrat imediat în topul salariilor din Premier League. Norvegianul a semnat un acord valabil până în iunie 2027 şi câştigă 375.000 de lire sterline pe săptămână, ceea ce se traduce într-un salariu anual de 19.500.000 de euro.

În topul salariilor, Erling Haaland este depăşit de Cristiano Ronaldo, care ia 26.800.000 de lire sterline pe an la Manchester United, şi de Kevin De Bryune, cu 20.800.000 de lire sterline pe an la Manchester City.

ADVERTISEMENT