Fotbal international

Erling Haaland, foarte aproape de a ajunge la Real Madrid. Suma pe care trebuie să o achite „galacticii”

07.11.2020 | 15:33
Erling Haaland foarte aproape de a ajunge la Real Madrid Suma pe care trebuie sa o achite galacticii
ADVERTISEMENT

Erling Haaland ar putea să se transfere de la Dortmund la Real Madrid în 2022. Între 80 și 85 de milioane ar trebui să plătească campioana Spaniei pentru a-l aduce pe atacant pe Santiago Bernabeu. 

Haaland a semnat cu nemții de la Borussia Dortmund în iarna trecută. Germanii au achitat o sumă mică, iar spaniolii știu acum care a fost motivul. Dortmund a dat numai 20 de milioane de euro după o înțelegere cu agentul Mino Raiola.

ADVERTISEMENT

Erling Haaland este unul dintre fotbaliștii doriți de Zinedine Zidane la Real Madrid. În vara lui 2022, campioana Spaniei poate negocia, iar echipa germană trebuie numai să aștepte să primească banii pe care i-a stabilit încă de la transfer cu impresarul.

Norvegianul ar putea semna cu Real Madrid

Dortmund a dat 20 de milioane echipei din Austria și alte 23 de milioane către tatăl fotbalistului (8 milioane) și impresarul său italian (15 milioane). La clauzele de eliberare la o anumită dată pentru o sumă fixă, Raiola se pricepe foarte bine. În același mod a procedat cu Paul Pogba.

ADVERTISEMENT

În urmă cu opt ani, impresarul l-a luat pe jucător fără niciun ban de la Manchester United și l-a dus la Juventus. Clauza pentru un transfer a fost stabilită la 100 de milioane, iar campioana Italiei a fost mulțumită după această înțelegere, iar impresarul a avut de câștigat și a luat un comision de 15 milioane de euro.

Erling Haaland este cel mai dorit tânăr fotbalist în fotbalul mondial la ora actuală. Jucătorul a arătat că este un marcator la Salzburg (29 de reușite în 27 de partide) și îi merge extrem de bine și în Germania.

ADVERTISEMENT

Reușitele care vin una după alta (26 în 28 de partide), dar și felul în acre se comportă pe teren, îl transformă pe atacantul din Norvegia într-un candidat la postul de vârf central la Real Madrid. Campioana Spaniei a făcut deja calculele pentru a-l aduce peste doi ani când se termină înțelegerea lui Benzema. Norvegianul a reușit cel de-al 14-lea gol în 11 partide de Liga Campionilor.

Echipele din cariera lui Haaland

Surse din Germania susțin că Raiola a stabilit suma de transfer la 80-85 de milioane de euro și toată lumea ar avea de câștigat în urma acestei tranzacții, în primul rând impresarul.

ADVERTISEMENT

Norvegianul merge la Real, echipa germană a avut un marcator timp de doi ani și jumătate și ia de două ori mai mulți bani decât a plătit, iar comisionul agentului este unul foarte mare. Până să ajungă la Real Madrid, norvegianul are derby în Germania. Echipa sa o înfruntă pe Bayern Munchen.

Haaland este cotat pe site-urile de specialitate la 80 de milioane de euro. Fotbalistul de 20 de ani, născut în Leeds, a evoluat de-a lungul timpului pentru Bryne FK, Molde, Salzburg și Dortmund. Haaland are în palmares un titlu în Austria cu Red Bull Salzburg, câștigat în sezonul 2018-2019, și Cupa Austriei.

ADVERTISEMENT