Sport

Erling Haaland, gol de generic TV în Manchester City – Dortmund 2-1. Încă un record doborât de starul lui Guardiola. Foto

Erling Haaland a fost eroul meciului Manchester City - Dortmund 2-1, reușind un gol incredibil împotriva fostei sale formații.
15.09.2022 | 00:39
Erling Haaland gol de generic TV in Manchester City  Dortmund 21 Inca un record doborat de starul lui Guardiola Foto
Erling Haaland a fost eroul meciului Manchester City - Dortmund 2-1, reușind un gol incredibil împotriva fostei sale formații. Sursă foto: uefa.com
ADVERTISEMENT

Norvegianul a marcat golul victoriei pentru ”cetățeni” în partida de pe Etihad Stadium și are cifre fantastice după transferul în Anglia.

Gol de poveste reușit de Erling Haaland în Manchester City –  Dortmund 2-1

Nici nu a ajuns bine la formația pregătită de Pep Guardiola și Erling Haaland a devenit un idol pentru fani, înscriind pe bandă rulantă. Așa s-a întâmplat și în meciul Manchester City – Borussia Dortmund 2-1, când a marcat un gol fantastic.

ADVERTISEMENT

După ce Jude Bellingham a deschis scorul pentru nemți, City a început o cursă incredibilă de recuperare. A egalat după șutul fenomenal al lui John Stones și a obținut victoria cu reușita senzațională a norvegianului.

Era minutul 84 când portughezul Joao Cancelo a trimis o centrare extraordinară cu exteriorul din partea stângă și Haaland, aflat între doi fundași adverși, a punctat cu o lovitură acrobatică, parcă desprinsă din artele marțiale.

ADVERTISEMENT
Haaland
Imagini în succesiune cu golul marcat de Erling Haaland în meciul Manchester City – Borussia Dortmund 2-1

Norvegianul, care a ajuns la 13 goluri marcate în 9 meciuri jucate în tricoul lui Manchester City, a avut decența de a nu se bucura exagerat, deși reușita sa a adus 3 puncte, și asta pentru că nu poate uita cei doi ani și jumătate minunați petrecuți la Dortmund.

Glume pe seama lui Stones

Fundașul Borussiei Dortmund, Mats Hummels, a ținut să remarce instinctul de ”killer” al lui Haaland atunci când a comentat golul acestuia: ”Faza ne-a prins pe toți în spatele balonului, dar nimeni nu a blocat centrarea. Mingea a ajuns la Haaland, care este doar Haaland! Frustrarea este mare și va dura întreaga noapte”.

ADVERTISEMENT

La rândul său, Jude Bellingham l-a lăudat pe fostul său coechipier: ”Știam ce probleme ne poate crea. Nu mulți oameni știu cum să-l oprească. Am făcut o treabă foarte bună până la gol, dar a făcut ce a făcut și a scăpat din păcate pentru noi”.

Vorbind la finalul întâlnirii, Haaland a ținut să glumească pe seama lui Stones, afirmând că golul său a fost mai frumos. ”În final am arătat cine suntem. Ăștia suntem și așa trebuie să jucăm. Sunt mândru de ultimele 20, 25 de minute. Noi am marcat două goluri minunate, dar al meu a fost ceva mai tare, sincer! A fost o centrare frumoasă a lui Cancelo”, a spus el.

ADVERTISEMENT

A doborât recordul lui Morata

Eling Haaland, care a atins senzaționala cifră de 26 de goluri în 21 de apariții în Champions League, a stabilit și un record incredibil cu reușita din meciul cu Borussia Dortmund.

La 22 de ani și 55 de zile, atacantul norvegian a devenit cel mai tânăr fotbalist care marchează pentru și împotriva aceleiași echipe în Champions League. Precedentul record era deținut de Alvaro Morata, care a înscris pentru Real Madrid și împotriva ”galacticilor” la 22 de ani și 194 de zile.

Chiar înaintea partidei cu Borussia Dortmund, Erling Haaland a vorbit despre motivul pentru care a ales să semneze cu Manchester City, în ciuda faptului că a avut mai multe oferte interesante pe masă în această vară.

ADVERTISEMENT