Sport

Erling Haaland, gura de foc a lui Pep Guardiola pentru derby-ul Manchester City – Manchester United: ”Nu jucăm doar împotriva lui”

Etapa a 9-a din Premier League aduce marele derby Manchester City - Manchester United, iar toate discuțiile sunt legate de cum poate fi oprit Erling Haaland.
01.10.2022 | 10:54
Erling Haaland gura de foc a lui Pep Guardiola pentru derbyul Manchester City  Manchester United Nu jucam doar impotriva lui
Etapa a 9-a din Premier League aduce marele derby Manchester City - Manchester United, iar toate discuțiile sunt legate de cum poate fi oprit Erling Haaland. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Starul norvegian are evoluții magnifice sub comanda lui Pep Guardiola și laudele la adresa sa nu se mai opresc.

Erik ten Hag nu e speriat de Erling Haaland înainte de Manchester City – Manchester United

Erling Haaland se pregătește de primul său derby Manchester City – Manchester United, iar cifrele realizate de atacantul de pe Etihad Stadium în startul acestui sezon ar trebui să-i înspăimânte pe adversari.

ADVERTISEMENT

Norvegianul s-a adaptat imediat la sistemul gândit de Guardiola, a reușit să marcheze 14 goluri în 10 partide, în toate competițiile, și este în topul celor mai valoroși fotbaliști ai momentului. Cu toate acestea, Erik ten Hag s-a arătat încrezător că fundașii săi vor reuși să-l blocheze pe norvegian.

”Noi nu jucăm împotriva lui Haaland, ci împotriva lui Manchester City. Suntem convinși de capacitățile noastre. Dacă acționăm ca o echipă, atunci ne putem învinge adversarii. Aceasta este ideea de care avem nevoie și avem și mai multă nevoie duminică.

ADVERTISEMENT

Noi, Manchester United, vrem să câștigăm fiecare meci. Scopul pentru duminică nu este altul. Trebuie să facem tot posibilul și, desigur, un plan bun. Am jucat multe derby-uri! Știu ce sunt, ce rivalitate, ce fac unii cu alții.

Știu că este cel mai important joc din orașul Manchester. Mă entuziasmează. Facem totul pentru a câștiga jocul”, a declarat Erik ten Hag, într-o conferință de presă, conform skysports.com.

ADVERTISEMENT

Guardiola, plecăciuni în fața lui Haaland

La rândul său, Pep Guardiola s-a arătat încântat să-l aibă sub comanda sa pe Erling Haaland și a ținut să felicite întregul staff medical de la Manchester City pentru că a rezolvat problemele cu accidentările avute de norvegian.

”Erling s-a chinuit mult la Dortmund, anul trecut, din cauza accidentărilor. A ajuns aici cu probleme minore, după o intervenție chirurgicală avută în vară. A început să lucreze cu Mario Pafundi și cu ceilalţi componenţi ai staff-ului și, datorită lor și a muncii pe care a depus-o el, poate juca cu regularitate acum.

ADVERTISEMENT

Sezonul trecut nu a fost posibil. Îi mulțumesc lui Erling și le mulţumesc celor care l-au tratat. Cluburile câștigă mulți bani când fotbaliştii pot juca și de cele mai multe ori este datorită medicilor”, a spus tehnicianul iberic.

Marele derby Manchester City – Manchester United, din etapa a 9-a din Premier League, se va disputa duminică, 2 octombrie, de la ora 16:00. ”Cetățenii” au 5 puncte avans față de rivalii din oraș, dar ”diavolii roșii” au un meci mai puțin disputat.

ADVERTISEMENT