Sport

“Bestia” Haaland, omul de 60 de milioane de euro, s-a distrat și cu “diavolii”! Hat-trick în Manchester derby și cifre fabuloase! United a dat peste 200 de milioane de euro pe jucători

Erling Haaland și-a continuat prestațiile fantastice de la sosirea în Premier League și a reușit un hattrick și două pase de gol în derby-ul cu Manchester United.
02.10.2022 | 17:53
Bestia Haaland omul de 60 de milioane de euro sa distrat si cu diavolii Hattrick in Manchester derby si cifre fabuloase United a dat peste 200 de milioane de euro pe jucatori
Erling Haaland și-a continuat prestațiile fantastice de la sosirea în Premier League și a reușit un hattrick și două pase de gol în derby-ul cu Manchester United. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Norvegianul s-a integrat perfect în tactica gândită de Pep Guardiola la Manchester City și a ajuns la 14 goluri marcate în doar 8 meciuri jucate în campionatul Angliei.

Cifre fantastice pentru Erling Haaland după hattrick-ul cu Manchester United

Erling Haaland a făcut o primă repriză de vis în derby-ul Manchester City – Manchester United și a fost implicat în trei din cele patru goluri marcate de ”cetățeni” care i-au făcut pe o parte a fanilor ”diavolilor roșii” să părăsească Etihad Stadium.

ADVERTISEMENT

Atacantul norvegian a reușit o ”dublă” în doar 3 minute, ambele goluri venind din pasele decisive ale lui Kevin De Bruyne. Prima dată a reluat cu capul o centrare a belgianului, pentru ca la al doilea gol să puncteze din alunecare după o pasă genială a lui De Bruyne.

După alte 7 minute, Haaland a ieșit din nou la rampă, dar de data aceasta din postură de pasator. Lansat în adâncime pe un culoar, el i-a oferit un assist perfect lui Phil Foden, care astfel a marcat al doilea său gol în derby.

ADVERTISEMENT

Recitalul acestuia a continuat și în partea secundă. După ce United a dat semne de revenire cu golul superb al lui Antony, Haaland a rispit orice emoție atunci când a punctat lejer din interiorul careului la centrarea lui Sergio Gomez. Mai mult, el i-a pasat din nou decisiv lui Foden la golul 6 al ”cetățenilor.

Record incredibil realizat de Haaland

Erling Haaland este la al treilea hattrick consecutiv într-un meci jucat pe teren propriu, după cele reușite cu Crystal Palace și Nottingham Forest, și a devenit primul jucător din istoria Premier League care reușește această performanță.

ADVERTISEMENT

El este doar al treilea jucător de la Manchester City care marchează un hattrick împotriva marii rivale, după Francis Lee în decembrie 1970 și Horace Barnes în octombrie 1921.

Cu cele 14 goluri reușite până în acest moment, norvegianul de 22 de ani s-a instalat confortabil în clasamentul golgheterilor din Premier League, acolo unde este urmat la mare distanță de Harry Kane de la Tottenham, cu 7 goluri, și de Aleksander Mitrovic de la Fulham, cu 6 reușite.

ADVERTISEMENT

De remarcat este faptul că Haaland are cifre extraordinare și în Champions League, acolo unde a marcat de 3 ori în primele 2 etape. La 22 de ani și 55 de zile, atacantul norvegian a devenit cel mai tânăr fotbalist care marchează pentru și împotriva aceleiași echipe în Champions League, după reușita împotriva Borussiei Dortmund.

United a ratat din transferurile

Manchester City l-a adus pe Erling Haaland în această vară de la Borussia Dortmund, achitând pentru transferul său puțin peste 60.000.000 de euro. Suma pare a fi una extrem de mică ținând cont de impactul său imediat la echipa lui Guardiola.

Încă o dată, Manchester United s-a dovedit a fi total neinspirată pe piața transferurilor, cheltuind în vară o groază de bani pentru a-i aduce fotbaliști lui Erik ten Hag, însă niciunul nu se poare ridica la nivelul norvegianului.

”Diavolii roșii” au plătit peste 200 de milioane de euro pentru trei jucători care deocamdată nu au randamentul așteptat. Cel mai scump transfer a fost cel al lui Antony de la Ajax, pentru 95 de milioane de euro, urmat de Casemiro de la Real Madrid – 70 de milioane de euro și Lisandro Martinez tot de la Ajax – 57 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT