Sport

Erling Haaland îl pune pe jar pe Guardiola: „Să nu mănânce și să nu bea prea mult”. De ce e îngrijorat managerul lui Manchester City

Pentru meciul cu Dortmund, din Liga Campionilor, Guardiola n-are emoții în privința lui Haaland, însă nu la fel stau lucrurile pentru perioada Cupei Mondiale.
25.10.2022 | 14:21
Erling Haaland il pune pe jar pe Guardiola Sa nu manance si sa nu bea prea mult De ce e ingrijorat managerul lui Manchester City
Guardiola se gândește deja la perioada de vacanță a lui Haaland, din timpul Cupei Mondiale, și vrea să-și ia măsuri de precauție pentru ca jucătorul să revină la echipă în cea mai bună formă.
ADVERTISEMENT

Pep Guardiola și l-a dorit pe Erling Haaland în centrul atacului lui Manchester City. Și s-a dovedit că interesul său era justificat. Norvegianul s-a integrat perfect și, după 22 de goluri în jocurile de până acum, speră să dea iar lovitura, ca și-n tur, contra fostei sale echipe, Dortmund, în Liga Campionilor. Pep privește însă și pe viitor. Și este ușor îngrijorat cu privire la modul în care Haaland va reveni după Cupa Mondială. Spune însă că are încredere în jucător.

”Sper să nu mănânce și să bea prea mult”, i-a transmis, indirect, Guardiola lui Haaland

Dacă bună parte dintre jucătorii exponențiali ai lui Manchester City vor merge în Qatar, Erling Haaland va avea parte de o pauză. Pentru că Norvegia nu a ajuns la Mondiale.

ADVERTISEMENT

Astfel că, probabil, va da o fugă în țara natală, dar va petrece timp și la Marbella, acolo unde deține o casă. Și, recunoaște Guardiola, de modul în care se va comporta în acea perioadă depinde prestația sa din a doua parte a sezonului.

”Este prima dată în viața noastră când se întâmplă (n.r. o Cupă Mondială la mijlocul sezonului). Așa că nu știm cum se vor întoarce jucătorii.

ADVERTISEMENT

Dacă ai șase jucători care sunt campioni mondiali, vor reveni plini de entuziasm. Alții, învinși, pot fi deprimați. Iar băieții eliminați ar putea avea mai multe vacanțe.

În plus, cu acest program incredibil, ați văzut câți jucători vor rata Cupa Mondială din cauza acestui calendar nebunesc”, a spus Guardiola, ca preambul la subiectul Haaland.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-l privește pe norvegian, îi atrage atenția asupra perioadei de vacanță. ”El va fi la Marbella, cu siguranță, și în Norvegia. Cât de perfect va fi în a doua jumătate a sezonului depinde de modul în care se comportă în Marbella.

Va juca golf, sper să nu mănânce și să bea prea mult și să revină în formă excelentă pentru a doua jumătate a ligii”, spune Guardiola.

ADVERTISEMENT

Supravegheat de fizioterapeut?

Pe de altă parte, presa engleză spune că Pep Guardiola are intenția de a continua să supravegheze forma fizică a lui Haaland. Cel care, ați văzut deja, s-a prezentat impecabil în perioada petrecută la Manchester City.

Dacă la Dortmund a avut și perioade de absență cauzate de accidentări, de când a venit în Premier League aceste momente au dispărut complet. Deși ritmul este altul, iar jocul este mult mai fizic.

Aceasta și pentru că a fost permanent monitorizat de kinetoterapeuții lui Manchester City. Mai mult, unul dintre aceștia s-a deplasat alături de Haaland și atunci când acesta a fost convocat la echipa națională.

Iar Guardiola se gândește să repete experiența pe timpul Campionatului Mondial. Și să-i aloce un specialist care să-i fie aproape în perioada vacanței.

ADVERTISEMENT