Sport

Erling Haaland, în „Guiness Book-ul” Champions League! Record vechi de 94 de ani, doborât după ce a perforat de 5 ori poarta lui Leipzig!

Erling Haaland este omul recordurilor după cele cinci goluri marcate în poarta lui Leipzig. Atacantul lui City a depășit noi borne după meciul din optimile Ligii Campionilor.
14.03.2023 | 23:49
Erling Haaland in Guiness Bookul Champions League Record vechi de 94 de ani doborat dupa ce a perforat de 5 ori poarta lui Leipzig
Erling Haaland, în „Guiness Book-ul” Champions League! Record vechi de 94 de ani, doborât după ce a perforat de 5 ori poarta lui Leipzig! FOTO: Twitter UEFA Champions League
ADVERTISEMENT

Erling Haaland a avut o prestație entuziasmantă în manșa retur a „dublei” cu Leipzig din optimile Ligii Campionilor. Manchester City a remizat în meciul tur, scor 1-1 în Germania, însă atacantul norvegian a făcut un meci perfect la retur, reușind să marcheze de cinci ori în poarta lui Blaswich.

Erling Haaland, omul recordurilor în Liga Campionilor după cele cinci goluri din Manchester City – Leipzig

Autor al unui gol în ultima partidă din campionat cu Crystal Palace, Erling Haaland și-a arătat colții și în meciul retur cu Leipzig din Liga Campionilor. Atacantul în vârstă de 22 de ani a reușit „dubla” în decurs de doar 78 de secunde. Ulterior, în prelungirile primei reprize, Erling Haaland a marcat pentru a treia oară în poarta lui Blaswich. În startul reprizei secunde, tânărul fotbalist a mai plusat cu încă două reușite.

ADVERTISEMENT

Astfel, Erling Haaland care este evaluat de agentul Rafaela Pimenta la 1 miliard de euro a ajuns la zece reușite în acest sezon de Liga Campionilor. Mai mult decât atât, fostul atacant al Borussiei Dortmund a stabilit o serie de recorduri, devenind cel mai tânăr fotbalist care a ajuns la 30 de goluri în Liga Campionilor.

Erling Haaland a ajuns la 30 de goluri marcate în cea mai titrată competiție inter-cluburi din Europa la vârsta de 22 ani și 236 de zile, depășind recordul lui Kylian Mbappe. Atacantul lui Manchester City a avut nevoie de doar 25 de partide pentru a înscrie 30 de goluri, atingând această piatră de hotar în mai puține partide față de orice alt jucător.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Erling Haaland este cel mai rapid jucător care a atins 20 de goluri și în cele mai puține apariții în Liga Campionilor, doar 14.

Totodată, atacantul norvegian a doborât un record vechi de 94 de ani la Manchester City, reușind să marcheze 39 de goluri în toate competițiile și devenind jucătorul cu cele mai multe reușite într-un singur sezon pentru „cetățeni”. L-a depășit astfel pe Tommy Johnson în sezonul 1927/1928.

ADVERTISEMENT

Erling Haalanda a doborât record după record la Manchester City în actuala stagiune

Odată cu cele trei goluri înscrise în prima repriză a meciului cu Leipzig, Erling Haaland a ajuns la cinci hat-trick-uri în acest sezon pentru Manchester City în toate competițiile. Atacantul norvegian are cu trei hat-trick-uri mai multe în comparație cu orice alt jucător din primele cinci ligi europene.

Erling Haaland a devenit primul fotbalist din Premier League care marchează cinci hat-trick-uri într-un sezon de la Harry Kane în sezonul 2016-2017. Fotbalistul cotat la 170 de milioane de euro de Transfermarkt a continuat jocul entuziasmant și în repriza secundă.

ADVERTISEMENT

În minutele 54 și 57, Erling Haaland a înscris de încă două ori, devenind al treilea jucător din istorie care marchează cinci goluri într-un singur de meci Liga Campionilor, după Luiz Adriano (în octombrie 2014: Shakhtar Donețk – BATE Borisov) și Lionel Messi (în martie 2012: Barcelona – Bayer Leverkusen).

Erling Haaland a devenit golgheterul Ligii Campionilor, după cele cinci goluri din partida cu Leipzig

Erling Haaland a marcat jumătate din golurile înscrise în actuala ediție a Ligii Campionilor în meciul cu Leipzig din returul optimilor de finală (5). Cu cele cinci goluri marcate în poarta nemților, atacantul norvegian a devenit golgheterul competiției cu 10 reușite, cu două mai multe decât Mohamed Salah pe locul secund.

După ce a marcat de cinci ori, Erling Haaland a fost înlocuit de Pep Guardiola în minutul 64. Julian Alvarez i-a luat locul starului norvegian în atacul lui Manchester City. Ilkay Gundogan, căpitanul „cetățenilor”, a mai înscris pentru campioana Angliei.

  • 22 de ani are Erling Haaland
ADVERTISEMENT