Sport

Erling Haaland, încă un record fabulos. E primul jucător din Premier League care câștigă două distincții importante în același sezon

Erling Haaland doboară record după record în Premier League, ultimul dintre acestea fiind legat de premiile primite la final de sezon.
27.05.2023 | 19:51
Erling Haaland inca un record fabulos E primul jucator din Premier League care castiga doua distinctii importante in acelasi sezon
Erling Haaland doboară record după record în Premier League, ultimul dintre acestea fiind legat de premiile primite la final de sezon. Sursă foto: premierleague.com
ADVERTISEMENT

La nici 12 luni distanță de la transferul la Manchester City, atacantul norvegian a primit premiul ”Jucătorului Anului” din partea celor de la Football Writers’ Association, chiar în primul sezon petrecut în cel mai tare campionat de fotbal din lume.

Record fantastic stabilit de Erling Haaland în Premier League

Cu o etape înainte de finalul sezonului, Erling Haland a mai primit două distincții importante stabilind un record fabulos. Norvegianul a fost desemnat cel mai bun jucător și cel mai bun tânăr în actualul sezon din Premier League, fiind primul fotbalist care reușește această performanță în aceeași stagiune.

ADVERTISEMENT

Golgheterul campionatului Angliei devine al treilea jucător consecutiv de la Manchester City care câștigă marele trofeu și al patrulea în general, după Kevin De Bruyne în 2019-2020 și 2021-2022, Ruben Dias în 2020/2021 și Vincent Kompany în 2011/2012.

Haaland a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului din Premier League într-un vot combinat la care au participat publicul, căpitanii celor 20 de formații și mai mulți experți ai fotbalului englez.

ADVERTISEMENT

Norvegianul de 22 de ani i-a devansat în această ierarhie pe coechipierul său Kevin De Bruyne, Harry Kane (Tottenham), Martin Odegaard și Bukayo Saka (ambii Arsenal), Marcus Rashford (Manchester United) și Kieran Trippier (Newcastle).

Mulțumiri pentru Pep Guardiola

Erling Haaland a ținut să le mulțumească colegilor de la Manchester City și managerului Pep Guardiola și a povestit bucuria de nedescris care l-a cuprins după câștigarea titlului în chiar primul său sezon de Premier League

ADVERTISEMENT

”Sunt onorat că am devenit primul jucător care a câștigat ambele premii în același sezon. Mulțumesc tuturor celor care m-au votat. A fost un prim sezon incredibil în Premier League și ridicarea trofeului weekend-ul trecut în fața fanilor noștri pe Etihad a fost un moment foarte special pentru mine.

Aceste premii nu ar fi fost posibile fără colegii mei extraordinari, managerul și întregul personal al clubului care mă ajută să performez pe teren. Acum mai avem două finale și vrem să încheiem sezonul în forță”, a declarat Haaland, conform site-ului oficial al Premier League.

ADVERTISEMENT

Este o nouă bornă istorică atinsă de Erling Haaland după ce a devenit cel mai bun marcator din istorie într-un singur sezon de Premier League. Atacantul a marcat al 35-lea gol în meciul cu West Ham, scor 3-0, într-o restanță din etapa cu numărul 28, și i-a depășit pe Andy Cole și Alan Shearer, care dețineau recordul cu 34 de goluri în sezoanele 1993-1994 și 1994-1995.


  • 1,91 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „PSFX” la meciul Brentford – Manchester City

ADVERTISEMENT