Sport

Erling Haaland, interviu eveniment înainte de Manchester City – Borussia Dortmund! Ce l-a convins să semneze cu “cetăţenii”: “A fost mereu în atenţia mea”

Erling Haaland a oferit un amplu interviu jurnaliştilor de la FourFourTwo înainte de Manchester City - Borussia Dortmund.
14.09.2022 | 10:25
Erling Haaland interviu eveniment inainte de Manchester City  Borussia Dortmund Ce la convins sa semneze cu cetatenii A fost mereu in atentia mea
Erling Haaland a oferit un interviu înaintea meciului Manchester City - Borussia Dortmund
ADVERTISEMENT

Manchester City o întâlneşte miercuri, de la ora 22:00, pe Borussia Dortmund în etapa a 2-a din grupele Ligii Campionilor. Erling Haaland se va reîntâlni, cu această ocazie, cu fosta lui echipă, de unde a plecat în vara acestui an la campioana Angliei. Înaintea meciului de pe “Etihad”, norvegianul a oferit un interviu în numărul pentru luna octombrie din FourFourTwo.

Ce spune Erling Haaland despre nopţile din Champions League şi obiectivele personale din primul sezon la Manchester City

Cu ocazia interviului, Erling Haaland a vorbit puţin despre Liga Campionilor, competiţie în care a marcat deja 25 de goluri în 20 de meciuri. Miercuri, în Manchester City – Borussia Dortmund, atacantul de 22 de ani are ocazie să-şi mărească zestrea de goluri în cea mai importantă competiţie continentală.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă este unul dintre cei mai letali atacanţi, Erling Haaland nu se gândeşte încă la premiile individuale. Norvegianul se numără printre favoriţii la câştigarea Balonului de Aur la ediţiile din viitor.

“Iubesc Liga Campionilor. Iubesc imnul, ocazia de a juca în această competiţie. Sper să-mi ajut echipa şi să câştigăm trofeul Champions League.

ADVERTISEMENT

Premiile individuale vor veni dacă voi avea performanţe cu echipa. Mă concentrez doar asupra echipei. Vreau să joc bine pentru club şi abia apoi vedem ce se va întâmpla. Am câteva obiective, dar nu le voi spune. Vreau să marchez cât de des pot. Dacă Mahrez se va afla într-o poziţie mai bună, atunci îi voi pasa mingea lui”, a spus Erling Haaland, în numărul din luna octombrie al revistei FourFourTwo.

De ce a semnat Erling Haaland cu Manchester City: “A fost totul corect”

Încă de la începutul sezonului trecut, presa din întreaga lume a scris despre diferitele oferte pe care Borussia Dortmund le-ar fi primit pentru Erling Haaland. Real Madrid, Chelsea sau Manchester United s-au interesat de norvegian, însă Manchester City a fost marea câştigătoare.

ADVERTISEMENT

“Da, au fost mai multe echipe interesate de mine. Au fost multe speculaţii şi zvonuri, iar ca fotbalist trebuie să trăieşti cu aşa ceva. Au fost multe discuţii, dar nu puteam eu să controlez asta. Mi-ar fi explodat capul dacă m-aş fi gândit la toate aceste zvonuri, iar acest lucru nu m-ar fi ajutat pe teren. Acolo trebuie să fiu la cel mai bun nivel. Ca să fac asta, este obligatoriu să fiu relaxat.

Este important pentru mine. Zvonurile fac parte din fotbal, am înţeles asta, dar nu le pot controla eu. Aşa că le ignor. Cu City a fost totul corect, a fost ceva încă din start. Îmi place foarte mult clubul. Cunosc foarte multe lucruri din perioada când tatăl meu a jucat aici.

ADVERTISEMENT

De asemenea, la fel de important, îmi place cum joacă echipa de când Pep Guardiola a venit aici. Din aceste puncte de vedere, Manchester City a fost mereu un club aflat în atenţia mea”, a explicat Erling Haaland.

Cine este modelul lui Erling Haaland: “Ştiam că el a făcut ceva special pentru club”

În timpul interviului pentru FourFourTwo, Erling Haaland a vorbit despre Alfie Haaland, pe care îl consideră modelul său de urmat în viaţă. Tatăl fotbalistului a jucat la Manchester City în perioada 2000-2003 şi a fost obligat să se retragă, la 30 de ani, după ce Roy Keane l-a accidentat intenţionat spre finalul sezonului 2000-2001.

“Nu cred că trecutul tatălui meu aici mă va ajuta să mă adaptez sau să marchez goluri. Este frumos să am această legătură. Îmi aduc aminte când eram copil şi ştiam că el a făcut ceva special pentru club şi aşa a devenit modelul meu. Am crescut ştiind că el este fotbalist şi îmi doream să realizez şi eu asta.

Îmi place atmosfera de aici. Ce te loveşte este foamea de performanţă pe care fiecare jucător o are. Iubesc legătura strânsă cu fanii. Este foarte importantă. Până la urmă suntem oameni şi este important ca fiecare să fie tratat la fel. Contează să ştiu că cei care mă susţin în fiecare weekend sunt la fel ca mine. Nu sunt cu nimic diferit faţă de ei”, a conchis Erling Haaland.

Va câştiga, doar din salariu, aproape 100.000.000 de lire la Manchester City

Pe 10 mai, Manchester City a anunţat că a ajuns la un acord cu Erling Haaland, după ce campioana Angliei a activat clauza de reziliere a contractului norvegianului cu Borussia Dortmund. Nemţii s-au ales cu 51.200.000 de lire sterline, iar jucătorul de 22 de ani a semnat un contract pe cinci ani.

La Manchester City, Erling Haaland primeşte un salariu anual de 19.500.000 de lire pe an, ceea ce-l plasează pe locul 3 în topul celor mai bine plătiţi jucători din Premier League, la egalitate cu David de Gea. Cei doi sunt întrecuţi de Cristiano Ronaldo şi Kevin de Bruyne.

Până la finalul contractului, în vara lui 2027, Erling Haaland va încasa, doar din salariu, 97.500.000 de lire. În prezent, norvegianul are o clauză de reziliere a contractului cu Manchester City în valoare de 173.000.000 de lire.

ADVERTISEMENT