Sport

Erling Haaland, primele probleme extrasportive de la transferul în Premier League. De ce este anchetat starul lui Manchester City

La nouă luni după transferul la Manchester City, Erling Haaland are primele probleme cu legea în Anglia și poliția a deschis o anchetă pe numele său.
29.03.2023 | 20:25
Erling Haaland primele probleme extrasportive de la transferul in Premier League De ce este anchetat starul lui Manchester City
La nouă luni după transferul la Manchester City, Erling Haaland are primele probleme cu legea în Anglia și poliția a deschis o anchetă pe numele său. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Deși a doborât recorduri incredibile de la venirea în lotul campioanei din Premier League, s-a vehiculat varianta că norvegianul este pregătit să părăsească formația de pe Etihad din cauza relației îndepărtate pe care o are cu Pep Guardiola.

Probleme cu legea pentru vedeta lui Manchester City, Erling Haaland

Că varianta plecării de la Manchester City este adevărată sau nu rămâne de văzut. Cert este că norvegianul are probleme extrasportive. Poliția din Anglia a deschis o anchetă împotriva lui Erling Haaland, după ce a fost surprins vorbind la telefon în timp ce se afla la volanul automobilului său.

ADVERTISEMENT

Imaginile cu atacantul vorbind la telefon în timp ce conducea au fost publicate de tabloidul englez The Sun, iar BBC a anunțat că poliția s-a autosesizat în acest caz şi va deschide o anchetă împotriva lui Haaland.

Faptele ar fi avut loc la 15 martie în cartierul New Islington din Manchester, nu departe de Etihad Stadium, acolo unde norvegianul a fost surprins vorbind la telefon pe când se afla la volanul Rolls-Royce-ului său.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul lui Manchester City, transferat în vară de la Borussia Dortmund pentru 60.000.000 de euro, riscă o deducere de şase puncte din permisul de conducere şi o amendă de 200 de lire sterline.

Haaland, recorduri pe bandă rulantă la City

Erling Haaland s-a acomodat foarte repede la Manchester City și a devenit în scurt timp o adevărată mașină de fotbal. El a reușit să doboare un record vechi de 94 de ani după ce a marcat cinci goluri în meciul cu RB Leipzig din Champions League.

ADVERTISEMENT

Atacantul norvegian a marcat 39 de goluri în toate competițiile pentru formația lui Pep Guardiola și a devenit jucătorul cu cele mai multe reușite într-un singur sezon pentru ”cetățeni”. A depășit astfel recordul deținut de Tommy Johnson din sezonul 1927/1928.

Mai mult, Haaland a ajuns la 30 de goluri marcate în cea mai titrată competiție inter-cluburi din Europa la vârsta de 22 ani și 236 de zile, depășind recordul lui Kylian Mbappe. Atacantul lui City a avut nevoie de doar 25 de partide pentru a înscrie 30 de goluri, atingând această piatră de hotar în mai puține partide față de orice alt jucător.

ADVERTISEMENT

Rafaela Pimenta, cea care îl impresariază pe Erling Haaland, i-a stabilit fotbalistului norvegian un preț imposibil pentru orice echipă. Totuși, moștenitoarea imperiului deținut de Mino Raiola este convinsă că atacantul lui Manchester City valorează 1 miliard de euro.

ADVERTISEMENT